« terug naar voetbal

Fortuna W omzeilt lastige klip

15-04-2018 - Door: Een medewerker

opweg naar het veld - foto aangeleverdNaar Legmeervogels in Uithoorn moest fortuna W vandaag. De geelblauwen waren thuis nog niet verslagen. Na 2 x 45 minuten ging Fortuna W toch met een 1-2 winst de bus weer in en zijn de Gladoren nog altijd koploper in 1A.

Onder de rook én herrie van Schiphol wachtte Fortuna W een lastige klus. De ongeslagen thuisstatus van Legmeervogels zorgde toch voor enig voorbehoud. Nu wil het toeval dat de mannen van trainer Martin de Groot juist op verplaatsing hun beste wedstrijden plegen te spelen en dat gaf de burger moed. Zaanse burgers die weer in grote getalen aanwezig waren.
De wedstrijd stond onder leiding van referee Tjong A Hung die er om bekend staat dat hij niet kinderachtig fluit. Het eerste wapenfeit kwam op naam van L-spits Dennis Bakker die zijn schot van 25 meter over het doel van zijn naamgenoot Nordin Bakker zag gaan. Vlak daarna liet de arbiter doorspelen - de voordeelregel prima toepassend – en was het Ferry Heinis die uit een pass van de vandaag weer bijzonder sterk spelende Milan Klopper de 0-1 kon binnenschuiven.

Noodgedwongen werd Fortunees Jessey Kuiper al na tien minuten met een blessure vervangen door Luuk Purvis. Het initiatief bleef in Wormerveerse handen. Yannick Klopper wist uit een snelle actie door te dringen in de 5 metersfeer, maar kon de trekker niet overhalen. Bij vlagen werd de thuisploeg werkelijk zoek gespeeld. Fortuna verzuimde in die fase echter het verschil in doelpunten uit te drukken.

Na een half uur spelen dook Nordin Bakker erg ver uit zijn doel op en had geluk dat de aansluitende schotpoging van Legmeervogels net naast het lege doel verdween.

vreugde na een goal - foto aangeleverdMet nog vijf minuten te gaan een pass van Nick Snelders op Nino van den Heuvel die gevaarlijk door wist te komen, maar zijn schot ging net naast. Op het moment dat iedereen rekende op een 0-1 ruststand dook Legmeervogels ineens gevaarlijk op in de buurt van Bakker. Een fout in de Wormerveerse verdediging betekende meteen de gelijkmaker. Nog voor rust leek dat weggespeeld te worden, maar Ferry Heinis zag zijn lob nog net gestopt door doelman Lev Persoon.

In het tweede deel bleek Legmeervogels iets meer naar voren te willen spelen. Geoffrey Verwey, in de winterstop overgekomen van IJsselmeervogels, bleek een gevaarlijke speler. Toch was het weer Fortuna W dat de eerste doelpoging waagde. Met 60 minuten op de klok schreeuwde alles wat Fortuna was om een strafschop. Dat zag de leidsman geheel anders en pas in de 63e minuut kon er gejuichd worden. Nick Snelders scoorde beheerst de 1-2.

Nog eens tien minuten later was het Nick Snelders die als eindstation van een prachtige aanval zijn schot uiteen zag spatten op de kruising. Ook een situatie in de 85e minuut leverde spektakel op in de Legmeervogels 5 meter. Drie schotpogingen konden door Fortuna W niet worden omgebouwd tot doelpunt.

De gastheer probeerde de bakens te verzetten. Het was echter Nordin Bakker die zijn kwaliteit bewees in de 88e minuut en zijn team op de been hield. Fortuna W wist middels balbezit de tijd goed vol te spelen. Het leidde aan Legmeervogels zijde tot wat irritatie waarbij invaller Janyro Prperhart tegen tweemaal geel aanliep.

De overwinning kwam niet meer in gevaar en opgelucht nam Fortuna W afscheid van een lastige tegenstander.

Sociaal:
Open splash