« terug naar voetbal

PSZ sluit hectische week goed af

14-04-2018 - Door: Johan Degenhart

Bal voorlangs - foto Theo v Vlaanderen.Natuurlijk ging het verhaal in eerste instantie over het besluit om PSZ op te doeken. Spelers en trainer waren boos , kwaad , teleurgesteld over het besluit en vragen zich af waarom niet in de maand Januari of Februari er knopen waren doorgehakt.

Tegenstander DZS hoopt er op dat als PSZ besluit als vereniging te stoppen zij een extra plaats in de nacompetitie verkrijgen, waardoor zij nog een kans krijgen op een plaats in de derde klasse. Alles is in handen van het bestuur van PSZ want zij beslissen op 26-04-18, na raadpleging van de leden, over het voortbestaan van de club.Daar na komt pas de beslissing van de Knvb in beeld.

De wedstrijd
Voor de man gekomen - foto Theo v Vlaanderen.PSZ begon de wedstrijd sterk, had veel balbezit en kreeg na zeven minuten zijn eerste kans, maar Erno Vreugdenhil schoot in kansrijke positie tegen de keeper aan. DZS kwam er af en toe gevaarlijk uit.  Zo belande een kopbal van spits Maurice Ijff op de lat. Het had na 20 min 1-1 kunnen staan maar het bleef 0-0 .

In de 30e min leek de thuisclub op voorsprong te komen.  Een snel genomen vrije trap van Luuk Steenkamp belande voor de voeten van Noël Amanda, die zo door kon lopen maar inplaats van 1-0 te maken schoot hij tegen de uitkomende keeper aan. In de counter die hier op volgden omzeilden Maurice Ijff de buitenspelval en passeerde keeper Danny Moerenhout, maar schoot daarna op de paal. Beide ploegen leken met 0-0 de rust in te gaan tot het moment van uitblinker Erno Vreugdenhil die vier tegenstanders het bos in stuurde en feilloos de 1-0 maakte. Tot ongenoegen van de aanvoerder van DZS, die scheldend de kleedkamer op zocht.

De 2e helft gaf een ander speel beeld. Een hard werkend DZS, dat voor elke meter vocht en PSZ, dat wat uitgekookter speelde. PSZ kreeg ook grote kansen en als het virzier goed had gestaan was de pleog uitgelopen. Zo had Luuk Steenkamp de 2-0 op zijn schoen, wachtte Noël Amanda te lang en kon de verdediging van DZS redding brengen. Voetballend was PSZ beter, maar omdat de 2-0 uitbleef knokte DZS zich terug in de wedstrijd en kreeg de thuisclub het moeilijk met de strijd, die de ploeg uit Neck op het veld lag.

Vliegende spelers- foto Theo v VlaanderenIn de 30 min kreeg de ploeg uit Neck uit het niets een penalty. Een voorzet aan de rechterkant kwam onschuldig tegen de hand van een verdediger van PSZ. De strafschop werd gestopt door keeper Danny Moerenhout, die de inzet op een fraaie manier keerde, waardoor PSZ aan de goede kant van de score bleef. In de slotfase was Luuk Steenkamp nog dicht bij 2-0 maar ook hij mistte voor de keeper. PSZ wist in een hectische week wel drie punten te pakken.

Trainer Marcinio Sleeswijk van DZS had een matige wedstrijd gezien. "Dat wij voor rust gezien de kansen hadden moeten benutten en de wedstrijd moeten beslossen. In de tweede helft kon alle kanten op".

Raymond Huisman trainer van PSZ vondt dat als er een ploeg het verdiende zijn ploeg dat was. "Ik had precies elf man vandaag en dan wordt er deze week nog bekend gemaakt dat we waarschijnlijk volgend jaar niet meer bestaan. Dan is het aan mij om een ploeg gemotiveerd aan de start te krijgen en dat is duidelijk gelukt".

Aanvoeder Erwin Smit is het hier mee eens . "Wij willen geen gezicht verlies lijden. Wij moeten het gewoon doen, al voelen wij ons wel in de steek gelaten. Dit wisten de heren die hier overgaan ook veel eerder. Nu heeft het bestuur van PSZ te weinig tijd om iets te doen". 

Op 26-04 -18 zal het een zeer heet avondje worden, bij een speciaal bestuur’s vergadering over het voortbestaan van PSZ

Sociaal:
Open splash