« terug naar voetbal

Maarten List zocht en vond warme club op niveau

14-04-2018 - Door: Een medewerker

Maarten List - foto aangeleverd.jDeze dagen staan voor huidige Fortuna 1 doelman Nordin Bakker in het teken van het afronden van zijn overstap naar FC Volendam. Op de achtergrond speelde die transfer al wat langer. Om de mogelijk opdoemende vacature in te vullen is er naast het aanbod van Fortuna talent inmiddels ook een ervaren doelman in de markt. De talentvolle Maarten List, overigens pas 20 jaar, komt over van OFC.

Zijn voetbalwieg stond bij De Grote Koogse waar hij tot zijn 15e/16e alle jeugdtopelftallen doorliep. Ziojn talent viel dermate op dat Maarten de overstap in 2013 waagde naar de jeugdopleiding van AZ. Op zijn 19e zag Maarten dat bij Telstar in IJmuiden de nummer één goalie Boy de Jong de club ging verlaten. Deze tekende bij de Belgische topclub RSC Anderlecht. Zijn vader Max de Jong was daar keeperstrainer. Boy de Jong speelde twintig wedstrijden voor de Witte Leeuwen. Het vinden van een vervanger was een kwestie van snel handelen.

Telstar vond in Maarten List direct een vervanger, die transfervrij overkwam van AZ. De 19-jarige doelman trainde meteen al mee met de selectie van Telstar. Het avontuur bij de Witte Leeuwen duurde korter dan vooraf verwacht. Begin september 2017 werd de relatie in onderling overleg verbroken. Persoonlijke omstandigheden lagen daar aan ten grondslag. De oud-doelman van Jong AZ zette vanzelfsprekend nog geen streep door zijn carrière: "De toekomst staat nog open, maar voorlopig zal ik niet uitkomen voor een profclub" zo liet hij toen weten.

Uiteindelijk kwam List op de selectielijst van OFC terecht. Bij de ambitieuze Oostzaners moest hij dit seizoen de strijd aan met de concurrentie en heeft tot op heden nog geen competitieminuten mogen/kunnen maken. ‘Vandaar dat ik voor mezelf op zoek ben gegaan naar een warme club die op niveau speelt. Dan kom je toch al snel bij Fortuna terecht!’

De student Business Administration (een driejarige studie die hij straks weer oppakt) kent vanuit het metier diverse spelers van Fortuna. Ook volgt hij de prestaties en heeft al een aantal keer gekeken. ‘De zaterdagavondwedstrijd tegen Assendelft was een heel bijzondere. Dat sprak mij bijzonder aan. Daarom ga ik binnenkort eens goed in gesprek met de trainer. Ik heb er in ieder geval zin in!’

 

Sociaal:
Open splash