« terug naar voetbal

Hellas Sport verliest onnodig punten.

14-04-2018 - Door: Hennie van den Berg

Hellas SportElke wedstrijd is een finale voor de 4 topteams uit de 3e klasse A. Op pole position ligt nu Sporting Andijk, gevolgd door OFC en Hellas Sport en HCSC.

Kijkend naar dit weekend en de speelronde had Hellas Sport  het op papier het makkelijkst uit tegen DVC Buiksloot. Sporting Andijk en HCSC spelen tegen elkaar en OFC spelen uit in Amsterdam Noord de derby tegen Kadoelen. Dat kunnen zomaar weer rare uitslagen worden dit weekend.

De tegenstander van vandaag spelen een uiterst wisselvalig seizoen. Goed gestart en daarna steeds meer gaan zakken op de ranglijst. Ook zorgwekkend is de vele gele en rode kaarten die ook impact hebben op het spel. In Zaandam was de wedstrijd erg sportief verlopen en werd deze wedstrijd met 5-1 gewonnen door Hellas Sport. Echt makkelijk ging dat echter niet!

In de 8e minuut een prima aanval van Hellas Sport, eindstation schuin alleen voor de keeper Jesse Kramer, zijn schot uit de draai verdween over de lat. Rogier Hoogstad mee opkomend schoot in de 12e minuut ook de bal net over de lat. Het eerste wapenfeit voor de thuisclub ontstond in de 13e minuut, het schot miste ook het doel op ruime afstand.

Hellas kreeg een penalty mee na een overtreding op Kiefer Smis. Na veel protesten aan DVC kant was het aanvoerder Iwan Axwijk die Hellas Sport verdiend op 0-1 kon zetten. Een minuut later was het al weer raak en leek Hellas Sport vandaag een makkelijke middag te krijgen. Weer Kiefer Smis aan de basis van een goede aanval. Maatje in de spits, Jesse Kramer was goed meegelopen en liep de bal het lege doel binnen 0-2. Kort voor de rust een schot uit de 2e lijn van DVC en de bal verdween boven op de lat! Ruststand 0-2

Het had echt over en uit kunnen zijn voor de thuisclub, Kiefer Smis met de perfecte voorzet op Merk van Veen, zijn kopbal werd uitstekend gestopt door de keeper van DVC. Ook in de 55e minuut kroop de thuisclub door het ook van de naald. Eerst een curieuze terugspeel bal die onderkant lat het veld weer in sprong en de rebound van Kiefer Smis die ook onderkant lat het veld in sprong.

Een verkeerde terugspeelbal op de keeper van DVC waar behoorlijk wat problemen veroorzaakte, Kiefer had de 0-3 kunnen en moeten maken. Verdedigen deden de Amsterdammers vanaf minuut 70 niet meer. Volle bak op de aanval en zeer slap verdedigen aan Hellas Sport kant en de bal lag in het doel 1-2.

Het goede spel van Hellas Sport tot aan deze treffer was volledig weg. DVC rook bloed en Hellas Sport had het even niet meer. De spelopvatting van de thuisclub kreeg zijn beloning in de 80e minuut. 2-2. De koppies gingen hangen bij Hellas Sport. Daar waar de wedstrijd allang beslist had moeten worden.

In de 90e minuut werd het allemaal nog erger voor Hellas Sport, uit een corner kopte de aanvoerder de 3-2 binnen! De titel leek verder weg dan ooit nadat Merk van Veen zijn 2e gele kaart ontving! De aller laatste aanval van Hellas Sport werd beloond na goed doorzetten van Lucas Wijkstra, Kiefer altijd scherp in de 16 wist hier wel raad mee en hield het dunne lijntje naar de titel nog open! 3-3.

Wat rest is een kater nadat de uitslagen bekend waren. OFC 0-0 tegen Kadoelen en Sporting Andijk tegen HCSC 1-3. Puf, dat was helemaal een zware tegenvaller. Deze wedstrijd had Hellas in handen maar mocht nog blij zijn met het puntje.

0-1 Iwan Axwijk
0-2 Jesse Kramer
1-2 Buiksloot
2-2 Buiksloot
3-2 Buiksloot
3-3 Kiefer Smis

Opstelling:

J. Land, I. Axwijk, B.Smis, R. Hoogstad, J. van Kuijk, M. Raji, M. Molenaar, M van Veen. K. Smis. L. Wijkstra. J. Kramer. 77e minuut Jesse Haanstra

Sociaal:
Open splash