« terug naar voetbal

Jij krijgt die lach niet van zijn gezicht......

12-04-2018 - Door: Peter Seymour

Mojtaba Deryzadeh - foto Peter Seijmour.Komende zondag staat er voor Zaanlandia een lastige uitwedstrijd op het programma. De Black Army is nog volop in de race voor de titel en moet door winst op SVW’27 in Heerhugowaard de druk op koploper de Zouaven opvoeren.

Voor een man is op voorhand al de grootste overwinning in zijn carrière geboekt. Mojtaba Deryzadeh kreeg van trainer Ronald Dooijeweerd te horen dat hij tot de wedstrijd selecte voor komend weekend zit.

Even voor degene , die niet weten wat daaraan zo bijzonder is, schetsen we de situatie. Mojtaba Deryzadeh begon in de jeugd van het toenmalige VVZ. Via OSV, het Amsterdamse AFC A1 belandde het talent bij ODIN’59. Zijn werkgever Marco Brouwer maakte mee hoe Mojtaba een minder fase doormaakte in Heemskerk en vroeg hem de draad op te pakken bij de club van de man met het groen zwarte hart. Een stap terug om er twee vooruit te kunnen maken, laat maar zeggen. Uitgerekend als hij op 4e september 2016 zijn competitie debuut voor WSV’30 zou maken wordt hij na 60 minuten. In het door de wind geregeerd duel tegen het altijd lastige Limmen werd de bewegelijke aanvaller van achteren genadeloos neergesabeld. Deryzadeh greep direct naar zijn linker knie en zou het speelveld per brancard verlaten, nadat de wedstrijd 10 minuten stil gelegen had.

Hij knokte zich terug en na meer dan een half jaar revalideren, diepe dalen en sterker worden was hij dicht bij een wedstrijd. En toen sloeg het noodlot wederom toe. Zijn kruisband scheurde finaal af en het revalideren kon op nieuw beginnen

Sinds begin dit jaar traint Moj mee met de selectie van Zaanlandia. Trainer Dooijeweerd is zeer belangrijk voor Deryzadeh gebleken zowel op als buiten het veld. Elke sporter, die weet wat een zware blessure inhoud zal snappen, dat deel uitmaken van de wedstrijd selectie voor deze speler met buitenproportionele wilskracht en doorzettingsvermogen moet voelen als het binnenhalen van een titel.

Nu is het aan de trainer en de wedstrijd situatie om te bepalen of Moj de maximaal 10 minuten, toegestaan door de fysiotherapeut, ook gemaakt kunnen worden. Aan de speler zelf zal het niet liggen. De bank van SWV’27 zal aanvoelen als het stadhuis van Eindhoven indien PSV komend weekend landskampioen wordt.

Sociaal:
Open splash