« terug naar voetbal

Zaanse kraker in 4D op zaterdagavond

10-04-2018 - Door: Een medewerker

Return in Wormer -archieffotoAan de populariteit van het spelen van zondagse derby’s op zaterdagavond valt voorlopig niet te tornen. De voetballiefhebbers kunnen zaterdag hun hart weer ophalen. In 4D staan zaterdagavond om 19.00 uur de teams van WSV’30 en Knollendam tegenover elkaar op het complex aan de Middenstip in Wormer.

Na de verloren én zeer druk bezochte heenwedstrijd in Knollendam wacht WSV'30 nu om 19.00 uur de thuiswedstrijd. De kans op eerherstel! Beide ploegen kwamen inmiddels al 19 keer binnen de lijnen. De groengele brigade van trainer Geert Jan Rol wist van dat aantal elf wedstrijden te winnen, speelde twee keer gelijk en verloor er zes. Er werd 39 keer gescoord terwijl er 29 werden doorgelaten. Het team van trainer Tom Jansen smaakte tien keer het zoet der overwinning, remiseerde het viermaal en werden er ook vijf wedstrijden verloren. Scoren deed de groenzwarte selectie 34 keer. Daartegenover staan 29 tegentreffers.

Die resultaten samen maken dat zaterdagavond de nrs 3 en 2 uit de vierde klasse D ongetwijfeld onder grote publieke belangstelling hun strijd zullen moeten strijden. Beide teams kijken natuurlijk met een schuin oog naar koploper SVA (19-38), maar houden ook de lager geklasseerde ploegen nauwgezet in de gaten. Iedere week wijzigt de ranglijst.

De roodwitte leeuwen uit Westzaan hebben er pas 17 gespeeld en behaalden daarin 32 punten, RCZ (langere tijd koploper) scoorde uit 18 wedstrijden 31 punten, Ilpendam (ook met titelapsiraties) wist uit haar 17 partijen 30 punten te sprokkelen terwijl de grootste concurrent best eens Saenden zou kunnen zijn. De mannen van over het spoor speelden pas 16 wedstrijden en staan op een puntentotaal van 28.

De Wormers is er gezien de ambities binnen de club alles aan gelegen de winst te behalen. Hoe dan ook zal na afloop DJ Remma draaien. Er kan dan onder het genot van een drankje en een hapje flink worden nagepraat!

Sociaal:
Open splash