« terug naar voetbal

Lars Keppel naar Purmersteijn Zaterdag

03-04-2018 - Door: Een medewerker

Lars Keppel - foto Peter Seijmour.Ambities zijn er niet voor niets. Lars Keppel, trainer van Jong Fortuna, is een man vol ambities. Eén daarvan was om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Hij heeft derhalve goed nagedacht over het aanbod dat de zaterdagtak van Purmersteijn hem deed. Lars werd benaderd om hoofdtrainer te worden die zelf nog jong is en open staat voor het door ontwikkelen als team van de 4e naar de de 2e klasse.

En zo gebeurde het dat Purmersteijn Zaterdag 1 speelde tegen 'ons' zaterdag eerste. Het verschil in kwaliteit valt terug te zien in de uitslag. De gasten 'walsten' met 0-10 over onze jongens heen. Op zich niet zo gek. Want waar de gemiddelde leeftijd bij Fortuna laag ligt is dat bij de Purmerenders stukken hoger. Een ervaren team is begonnen aan een avontuur dat hen in ieder geval dit seizoen de titel gaat/moet opleveren.

Op dezelfde dag maakte met vanuit Purmerend de nieuwe trainer van Purmersteijn-zaterdag bekend. Na een paar goede gesprekken koos de Purmerendse club voor de in Wormer wonende Lars Keppel.

De 32-jarige oefenmeester is op dit moment werkzaam bij Fortuna Wormerveer. Hij traint daar de reserves. Voor Keppel wordt het zijn eerste functie als hoofdtrainer. Hij startte zijn loopbaan bij WSV'30 als jeugdtrainer. Na 15 seizoenen Fortuna Wormerveer - en doorlopen opleidingen bij de KNVB- zag Keppel een uitdaging in het hoofdtrainerschap. De koploper van de vierde klasse zaterdag hoopt bij promotie met Keppel ook aankomend seizoen bovenin de derde klasse mee te draaien.

Purmersteijn is blij met de aanstelling. Keppel bleek in de gesprekken een hoofdtrainer te zijn die uitstekend bij de zaterdagselectie lijkt te passen. Beide partijen zijn een contract van één jaar overeengekomen.

Vanzelfsprekend wensen wij Lars heel veel succes toe in zijn verdere loopbaan. Het huidige seizoen zal hij extra gemotiveerd af gaan maken met 'zijn' Jong Fortuna. Een team waarin de spelers soms al jarenlang met hem hebben samengewerkt.

 

Sociaal:
Open splash