« terug naar voetbal

Voetballers zwerven uit

02-04-2018 - Door: Een medewerker

David Min - foto Peter SeijmourIn deze fase van de competitie tekenen zich de eerste transfers af. In de Zaanstreek lijkt het ogenschijnlijk nog rustig, in regio Amsterdam en de bollenstreek zijn de verplaatsingen al bijna niet meer te tellen. Dit weekeinde is bekend geworden dat het Fortuna Wormerveer talent David Min (1999) volgend seizoen het shirt van RKC Waalwijk zal dragen.

Hij kan die stap zetten door bemiddeling van René Mosch die met zijn bedrijf TotaalVoetbal 4.0 de weg heeft gebaand. Mosch heeft eerder als Hoofd Jeugd Opleiding bij de twee sterkste jeugdopleidingen van deze streek gewerkt. Na KFC stapte hij over naar Fortuna Wormerveer. Dat maakte het voor hem redelijk eenvoudig om de talenten uit de Zaanstreek aan zich te binden.

Via TotaalVoetbal 4.0 zwierven reeds diverse jeugdige talenten uit naar stages en proeftrainingen bij BVO’in den lande. Vanuit Fortuna W onder meer Thijs Hesp, Nino van den Heuvel én David Min. Voor laatstgenoemde is er nu de zekerheid dat hij zijn professionele droom kan gaan najagen. De CIOS student zal straks beginnen in Jong RKC. Het maakt dat hij zijn ouderlijk huis zal moeten verlaten en zal worden ondergebracht bij pleegouders die nog twee andere Noord-Hollanders onderdak zullen verschaffen. Hesp en Van den Heuvel staan in de belangstelling van RKC en Almere City. Zij zullen tussen alle drukke clubbesognes de komende periode nog een aantal keren uren gaan maken bij diverse clubs.

Via Voetbal Totaal 4.0 zijn diverse spelers een betaald avontuur aangegaan. Denk aan Daan Rienstra (RKC), James Efmorfidis (Larissa), Tom Overtoom (Almere City FC), Genaro Snijders (Notts County), Derry Murkin (FC Volendam), Joey Potveer (AFC Amsterdam), Yorno Tieman (FC Volendam) en Jordy Thomassen (Helmond Sport).

Een andere gewild Fortuna talent is doelman Nordin Bakker ((1997) en hij wordt begeleid door het bedrijf FOOTBALL MIX B.V. van de landelijk bekende zaakwaarnemer Humphrey Nijman. Ook hij heeft een flink aantal spelers stevig op weg geholpen naar een mooie loopbaan. Internationaal heeft hij veel spelers begeleid. Ook Bakker is ondertussen al diverse keren op proef geweest bij verschillende BVO’s. De kans dat de talentvolle doelman ook volgend seizoen onder de lat zal staan van Fortuna W is uiterst klein.

Sociaal:
Open splash