« terug naar voetbal

Punt gewonnen of 2 punten verloren

24-03-2018 - Door: Hennie van den Berg

Hellas Vandaag de uitwedstrijd tegen Reiger Boys op het programma. De ploeg uit Heerhugowaard klopten vorige week OFC uit met 0-1 dus we zijn gewaarschuwd!

Hellas Sport wisten de punten in eigen huis te houden door ook met 1-0 te winnen van DZS. De competitie word met de week spannender. Het team met de breedste selectie is in de laatste fase van de competitie vaak in het voordeel. Ook de routine in het team is belangrijk want wie gaat er het beste om met wedstrijdspanning? Veel vragen waar we de aankomende weken antwoorden op zullen gaan krijgen!

Als in de 1e minuut waren de bedoelingen van de thuisclub als zichtbaar, snel scoren en afstand nemen van Hellas Sport. Een hachelijk moment voor het doel bleef Ori Hoogland overeind. In de 6e minuut een prachtige aanval van Hellas Sport, Kiefer Smis op Mounir Raji die schuin op het doel mocht verschijnen. Mounir schoot de bal hoog over terwijl Jesse Kramer en nog beter voor stond.

De continue fout vlaggende grensrechter zat er in de 8e minuut finaal naast! De scheidsrechter trapte hier in, Jesse Kramer kon zo op de keeper afgaan! Foei! Een minuut later weer een uitstekende aanval aan Hellas Sport kant, nu mocht Lucas Wijkstra alleen op de keeper afgaan. De keeper bleef goed kijken naar de bal zodat de bal via zijn lichaam naast het doel ging.

Hellas Sport speelde fris en fruitig en dat resulteerde in diverse corners. Jesse Kramer die ongrijpbaar was in de 1e helft werd wederom de diepte ingestuurd en zijn lobje over de keeper miste de juiste richting. Hellas Sport bleef druk zetten waardoor het centrale duo steeds vaker in paniek raakte. Het was wachten op de 0-1. Aan de overkant moest Ori Hoogland redding brengen.

Onze sterke achterhoede o.l.v. Iwan Axwijk wist zich makkelijk staande te houden. Anders waren het Bodhi Smis, Rogier Hoogstad en Jesse v Kuijk die konden wegwerken. Het gevaar kwam alleen van de TGV van Reiger Boys, de nummer 7. Merk van Veen verscheen ook nog alleen voor de keeper maar i.p.v. zelf te schieten speelde Merk de bal af.

Jawel in minuut 34 vond de scheidsrechter het vlaggen voor onterecht buitenspel genoeg en de grensrechter van Reiger Boys werd gecorrigeerd. Volkomen terecht! Dat het 0-0 bleef was op zich al een wonder te noemen! Ook vandaag kreeg Kiefer Smis weer veel overtredingen te verduren.

In de 51e minuut was het Kiefer in kansrijke positie maar de bal verdween naast het doel. Reiger Boys probeerden het vooral met veel afstand schoten die verdwenen op het grote complex. Na een kopduel moesten zowel Jesse Kramer als een speler van Reiger Boys het veld verlaten. Jesse zijn status is op het moment van schrijven nog niet bekend. Maar zijn grote hoofdwond zal waarschijnlijk wel gehecht worden.

Ralf Lamme kwam voor hem in het veld. In de 75e minuut een mooie bal in de diepte op onze eigen TGV, Lucas Wijkstra, voor het ook van de Hellas Sport aanhang werd hij met twee gestrekte benen door de nummer 3 onder het grasveld gestopt! Scheidsrechter de beweging van jou dat de verdediger de bal speelde was volkomen niet terecht! Maar wat doen we eraan!

Een vrije trap recht voor het doel van Reiger Boys had wat kunnen opleveren. De inzet van Kiefer was hard genoeg maar de bal verdween via de muur weer het veld in. Nog een dubbele wissel aan hellas Sport kant, Bohdi en Lucas voor S, Ware en M. Mans.

Punt gewonnen of 2 punten verloren? Zeg het maar! Nu is Sporting Andijk de koploper. Aan hun de taak om met deze druk om te gaan!

Volgende week DEM thuis.

Opstelling:

O. Hoogland, B.Smis, 88e minuut M. Mans J. van Kuijk, R. Hoogstad, I. Axwijk, M. Raji, M. Molenaar, M van Veen. K. Smis. L. Wijkstra.90e minuut S. Ware J. Kramer. 67e minuut R. Lamme.

 

 

Sociaal:
Open splash