« terug naar voetbal

Hercules Dames 1 spelen gelijk tegen H.B.C. Dames 1

22-03-2018 - Door: Rene Middelkoop

Hercules Vrouwen - foto aangeleverd.Dit weekend stond de kraker tegen HBC op het programma. Zaterdagavond kreeg uw verslaggever het bericht dat er geen scheidsrechter was in verband met ziekte. In dit bericht gelijk het verzoek om zelf de fluit te hanteren.

Zondagochtend een lekker zonnetje maar er was wel een ijzige oostenwind. Of te wel het was bitterkoud. Voorafgaand aan de wedstrijd het gezamenlijk ontbijt. Rene deed nog een poging om tijdens het ontbijt de wedstrijdbespreking te houden. Dit was tegen beter weten in. Vrouwen kunnen dus inderdaad twee dingen tegelijk, namelijk kauwen en kletsen. Uit eindelijk kon Rene het woord nemen en zijn gebruikelijke preek afsteken.

De wedstrijd begon even na twaalven. De Herculadies hadden in de eerste helft het zonnetje in de rug en de schrale wind mee. Het spel ging op en neer. Na een minuut of zeven maakte Michelle Kruijt rechtstreeks uit een corner de 1-0. HBC kreeg kort hierna een 100% kans om de score gelijk te trekken maar gelukkig voor de Herculadies werd deze kans door HBC vakkundig de nek omgedraaid. Voor de rust werd het toch nog 1-1.

Na de rust drong HBC sterk aan en drukte de Herculadies terug op de eigen helft. HBC maakte de 1-2, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De Herculadies namen na mate de tweede helft vorderde het heft weer in eigen handen. Door geklungel in de HBC defensie kregen de dames de kans op 2-1. De bal belandde echter op de paal en kwam het veld weer in. Het werd uit eindelijk toch 2-1. Tess Hennekes lanceerde zich zelf, en ging alleen op de keepster af en liet deze kansloos.

HBC ging meer risico nemen om de stand een beter aanzien te geven. De uitgelezen mogelijkheid hiervoor was de toegekende vrije trap wegens hands van Tatiana Bento buiten de zestien. Gelukkig voor alles en iedereen die de Herculadies een warm hart toedraagt spatte de vrije trap uit een op de lat. Helaas konden de Herculadies de kleine voorsprong niet over de streep trekken. HBC wist vlak voor tijd de 2-2 te maken.

We zijn nog steeds ongeslagen maar hebben wel het eerste puntenverlies geleden. Geen reden voor paniek in de tent. Komende wedstrijd is uit tegen KFC.

Lady of the game: Tess Hennekes

Sociaal:
Open splash