« terug naar voetbal

Michel de Waal maakt debuut Eredivisie

17-03-2018 - Door: Arno van den Broek

Michel de Waal aan de aftrap - Ronald Gringhuis.Zaandammer Michel de Waal is niet groot geworden met zijn zijn eigen voetbaltalent maar met zijn inzicht en leidinggevende capaciteiten heeft hij de afgelopen jaren in een stroomversnelling gezeten.

Michel de Waal betreed het vceld voor zijn eredivisie debuut - Ronald GringhuisNadat hij tien jaar leider is geweest van de Westzaan selectie besloot hij vijf jaar geleden zijn ambities op het scheidsrechtersvlak verder uit te bouwen. En niet zonder succes; na zijn start in de KNVB beginnersgroep is hij ieder jaar gepromoveerd van de 4e tot de 1e klasse.

Vrijdag 16 maart 2018 kwam voor hem een nieuw hoogtepunt toen de KNVB Michel uitnodigde om de Eredivisiewedstrijd Vrouwen vv Alkmaar-Excelsior/Barendrecht te leiden. De leidsman had met zijn 3 assistenten een relatief eenvoudige avond en zag Excelsior met een 0-5 zege het veld afstappen.

Vriend en vijand waren het achteraf over eens dat De Waal een voortreffelijke pot had gefloten en dat we in de toekomst ongetwijfeld nog veel van hem gaan horen.

Sociaal:
Open splash