« terug naar voetbal

Het regent doelpunten voor vrouwen 1 van WSV’30

22-02-2018 - Door: Gaby Andriessen

ArchieffotoAfgelopen zondag mocht vrouwen 1 van WSV’30 aantreden tegen de hekkensluiter van de competitie: Spaarnwoude vrouwen 1. Eerder dit seizoen hebben wij kostbare punten laten liggen tegen teams, die laag op de ranglijst staan. Daarom was het vandaag belangrijk om de tegenstander niet te onderschatten.

Vanaf de eerste minuut begonnen we fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde vrij snel in de 1-0. Na een pass van Kimberly, maakte Danielle en mooie loopactie en kon Kim de 1-0 binnen schieten. In de eerste fase van de wedstrijd speelden we erg dicht op elkaar, waardoor we weinig ruimte creëerden. Op het moment dat we meer vanuit onze eigen positie gingen spelen, ontstond er veel ruimte en creëerden we veel kansen. V

anuit achter speelden we de ballen in op de middenvelder, welke het spel goed verdeelden. Op dat moment begon ook de doelpunten regen. De tweede goal kwam op naam van Gaby. De derde goal ontstond vanuit een snel genomen vrije trap van Kim op Danielle. Danielle rondde beheerst af. Vervolgens kwam Daily 1 op 1 met de keeper, wat resulteerde in het 4de doelpunt. De verdediging van Spaarnwoude had het zwaar met het goede samenspel van WSV’30. Kim werd onderuit gehaald in de 16.

De penalty werd genomen door onze keepster Wieske, wat ervoor zorgde dat ook zij haar eerste goal van het seizoen binnen heeft, 5-0. Ook de zesde goal ontstond door goed samenspel van Daily en Danielle. Danielle bleef goed achter de bal, waardoor ze de voorzet van Daily kon intikken. Deze twee toppers waren ook betrokken bij de zevende goal. Een tikje van Daily op Danielle zorgde voor de 7-0. Na de 7-0 was het rust.

Ook de tweede helft overheersten de vrouwen van WSV’30. Na enkele minuten maakte Kim een actie en schoot ze de 8-0 binnen. De tweede helft werd er nog drie keer gescoord, door Kim, Daily en Gaby. Deze wedstrijd is goed geweest voor ons vertrouwen en doelsaldo. Met 11-0 winst hebben we verreweg de meeste doelpunten gemaakt in deze competitie. Echter voor komende week moet de focus nog scherper zijn, dan die is. Op zondag zullen we aantreden tegen Limmen vrouwen 1 voor de beker. De dames van Limmen spelen een klasse hoger en zullen ons meer weerstand bieden dan de tegenstander van vandaag.

Sociaal:
Open splash