« terug naar voetbal

Carlos Groen verlaat OFC aan het eind van het seizoen

21-02-2018 - Door: Peter Seymour

Carlos Groen in de loop aangespeeld - foto Peter SeijmourVraag een willekeurige OFC supporter naar de meest sympathieke spelers van Black en Yellow en de kans is groot dat hij of zij de naam van Carlos Groen laat vallen. Hij is niet de grootste van allemaal maar geeft zich altijd voor de volle 200 procent.

Carlos Groen loopt al drie seizoenen rond in Oostzaan en is tussen de vele broodvoetballers een opvallende verschijning. “Ik voel me OFC er en maak altijd tijd voor een praatje met de mensen van de club. Ik merk dat dat gewaardeerd wordt en het geeft mij een familie gevoel.”, aldus Groen.

Toen hij bij de club kwam promoveerde OFC. Het 2e jaar kwam hij veel aan spelen toe en groeide hij enorm als speler. Aanvankelijk leek hij die lijn door te trekken. Conditioneel zat het goed en in de aanloop maakte hij veel spelminuten. Gaandeweg het seizoen trok OFC veel middenvelders van naam aan, waardoor Groen naar het tweede plan verdween.

“Ik ben op een leeftijd dat een spelers veel wedstrijden moet spelen. Bij OFC lijk ik niet in de plannen voor te komen momenteel. Toch zal ik tot het eind van het seizoen knokken om speelminuten voor deze mooie club te maken”, aldus Groen.

Carlos Groen heeft vroegtijdig kenbaar gemaakt om aan het eind van het lopende seizoen OFC te verruilen voor de zaterdagafdeling van Swift in Amsterdam. Groen woont tien minuten fietsen van de club waar veel studenten spelen. Zelf begint hij volgend jaar aan zijn master aan het Vu wat hem veel tijd gaat kosten. Naar OFC moest hij altijd meerijden naar Oostzaan.

Met zijn vertrek komende zomer verliest OFC niet alleen een ijverige, balvaardige speler, maar vooral een goed mens, die geliefd is bij de supporters.

 

Sociaal:
Open splash