« terug naar voetbal

Gelukkige overwinning Zaandijk

19-02-2018 - Door: Rob Krokké

Zaandijk stoomt op - foto Peter Seijmour.jOp een zeer hobbelig veld van Rood Wit Zaanstad wist Zaandijk de drie punten mee te nemen,waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven.

Doel poging van Rood Wit Zaanstad - foto Peter Seijmour.In de eerste helft had Zaandijk het betere van het spel,maar het verzorgde opbouw voetbal kwam op het hobbelige veld niet uit de verf. RWZ sloeg veelal het middenveld over en zette met lange ballen de aanvallers aan het werk. Toch kreeg Zaandijk de mogelijkheden om de score te openen na een aanval over rechts waar Onur Gedik langs zijn tegenstander snelde en een prima voorzet afleverde,die door spits Tobias Bijman fraai werd ingekopt,maar de prima Rood Wit Zaanstad keeper, Sercan Sakrak redde stijlvol.

Vlak voor rust kreeg Rood Wit Zaanstad de eerste kans,maar de afstandsknal werd door keeper Martijn Teeuwen uit de bovenhoek gehaald. Even leek het erop dat RWZ met 10 spelers verder moest na een natrappende beweging van hun linksbuiten,maar de scheidsrechter besloot het bij een gele kaart te laten.

Weggedraait bij zijn tegenstander - foto Peter Seijmour.Na de rust een veel feller RWZ dat er boven op zat en Zaandijk geen kans gaf om op te bouwen,ondanks de enorme ruimte op het middenveld. Zaandijk ging mee in het lange halen voetbal en werd het een ,,ren je rot,, wedstrijd met de beste kansen voor Rood Wit Zaanstad maar tot scoren kwamen ze niet.

Dat lukte Zaandijk wel,na een handsbal van de RWZ doelman krulde Tim Karreman de bal in de kruising . De felle protesten van RWZ leverde alleen maar frustratie en gele kaarten op. De Zaandammers gooide er nog een schepje fysiek bij,maar Zaandijk hield stand en leek de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken,toen Tobias Bijman , Arnout v Oers alleen voor de keeper zette, maar hij kreeg de bal niet over de doellijn.

De scheidsrechter vond het na 12 minuten extra tijd genoeg en gingen bij Zaandijk de armen de lucht in. Volgende week de inhaalwedstrijd tegen Saenden.

Sociaal:
Open splash