« terug naar voetbal

SVA nadert koppositie in 4D

18-02-2018 - Door: Een medewerker

Stefan Way komt net te laat om te blokken - foto Peter Seijmour.Als Alfred Hitchcock nog onder ons zou zijn had hij waarschijnlijk uitermate instemmend geknikt als hij wist hoe de vierde klasse D zich ontwikkelt. Want spannend is het in die Zaanse klasse beslist. En schoon voorbeeld van dat fenomeen is de derby tussen SVA en Knollendam geweest. Een 5-1 zege voor de roodwitten op de groengelen is heel treffend.

De 3-0 in de maak - foto Peter Seijmour‘Wij krijgen tien opgelegde kansen en scoren er één. SVA maakt iedere persoonlijke fout bij ons genadeloos af’ aldus Knollendam trainer Geert Rol. ‘Komende week op de training hebben we genoeg om over te praten! Goed voetbal levert zoals we allemaal weten niet altijd de overwinning op.’

Aan de andere kant een tevreden SVA trainer Carl Ern. Met zijn team staat hij ondertussen nog slechts drie punten achter op de koploper. ‘Wij scoren eigenlijk altijd. Vandaag was beslist niet onze beste wedstrijd, maar dan toch zo ruim winnen is prettig.’

Bij rust was het al 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Jeroen de Louw rondde een actie van Daan Rijkhoff af en even later was hij het diezelfde Rijkhoff die een voorzet van Stefan Waij doeltreffend af wist te ronden.

De 4-0 van Sebbe Davids - foto Peter SeijmourNa de pauze was het al vlot 3-0 via een goede actie van Nick de Waard, die Daan Rijkhoff een niet te missen kans bood en daarmee viel de partij in het bekende slot.

Knollendam bleef weliswaar proberen iets aan die score te veranderen, maar eerst was het nog Sebbe Davids die een bal van Jeroen de Louw met het hoofd wist af te ronden.

Pas vlak daarna was het Lex Meijns die aantoonde nog altijd scherp te zijn (4-1). Het leek de bezoekers inspiratie te geven, maar op het moment dat Stefan Waij de 5-1 scoorde was alle moed verdwenen.

De Assendelvers hebben nu een week rust. Dan kan de accu flink worden opgeladen want daarna volgt het treffen met RCZ.

Sociaal:
Open splash