« terug naar voetbal

RCZ kent eenvoudige middag.

18-02-2018 - Door: Peter Seymour

Ben Groen houdt zijn tegenstander van het lijf - foto Henk DilVorige week stond RCZ nog met lege handen in een poging op de koppositie te heroveren tegen Ilpendam. Vandaag kwam Purmerland op bezoek. Een ploeg van een ander kaliber zou gaande weg de wedstijd blijken.

Koud aan de wedstrijd begonnen lag de 1-0 er al in. Doelpunten maker Mucahit Samat was duidelijk goed uit de kleedkamer gekomen vandaag. De balvaardige Samat nam ook de 2-0 voor zijn rekening.

Vreugde na weer een goal - foto Henk Dil.Na de openingsfase ontwikkelde zich een kat een muis spel waarbij RCZ een maatje te groot zou blijken voor de gasten uit Purmerland. Kees Kok gooide feitelijk voor rust al de wedstrijd in het slot door er 3-0 van te maken.

Na de winterstop keerde Jurrian v.d. Water terug op het oude nest en heeft duidelijk het plezier terug gevonden. Hij fungeert als een soort bliksemafleider. Hij kreeg de bal aangespeeld met de rug naar de goal en wist uit de draai te doen waar hij bij OFC geen kans voor gekregen heeft, scoren.

Na deze treffer hadden de Racers uit moeten lopen naar een score die dicht bij de dubbele cijfers had moeten liggen. Dat verzuimde het team van trainer van Petersen. Wel bracht Ben Groen de eindstand nog op 5-0.

“Na de winst van WSV’30 op koploper ilpendam is het verlies van vorige week weg gepoetst en schuift het bovenin allemaal weer in elkaar. We gaan nog een spannende eindfase in”, aldus Andre punt

Sociaal:
Open splash