« terug naar voetbal

OFC boekt 10e remise.

18-02-2018 - Door: Peter Seymour

Keeper zit er naast - foto Peter Seijmour.OJC Rosmalen had vooraf getekend voor een gelijk spel tegen OFC. Dat OFC daar anders over denkt moge duidelijk zijn. Trainer Rose heeft de wetenschap, dat van die tien gelijke spelen er zeker 7 gewonnen konden worden.

Souffianne Reclaoui zoekt naar een voorzet - foto Peter SeijmourKeeper Atam Koruglu keerde terug in de basis na een blessure en uitgerekend de betrouwbare sluitpost leidde het 1e doelpunt in. OJC aanvaller Yevghenny Marceli werd voor Koroglu gezet, die gehinderd door de laagstaande zon niet goed in kon schatten waar de bal viel en bleef staan in plaats van uit te komen. Daarmee verschafte hij Marcelli ruimte om te scoren.

Gezien het spelbeeld hoefde de thuisploeg zich nog geen zorgen te maken. OJC Rosmalen stond compact te verdedigen, wetende dat het over een snelle voorhoede kon beschikken. OFC slaagde er bijna in langszij te komen, maar zag Nick Kramer kracht te kort komen om binnen te koppen. Een lob over de uitgekomen OJC keeper Tinus Bart van Romano de Jonge leek wel succes te hebben, maar belandde op de paal.

Lars Weistra onderschept een uitbraak - foto Peter Seijmour.Na rust bracht Rose Souffiane Reclaoui. De bewegelijke linksbuiten gaf nieuw elan aan de aanvalsdrift van OFC. In de tweede helft werd hard gewerkt en sneller diepte gezocht en dat leverde kansen op. De bevrijdende gelijkmaker liet lang op zich wachten.  

Trainer Yuri Rose bracht Martijn Tjon-a-Njouk, die oorlog maakte voorin. Het leverde hachelijke momenten voor de OJC verdediging op en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Nick kramer leek tot tweemaal toe zijn naam achter dat doelpunt te zetten maar zag keeper Bart evenzoveel keer de bal keren. Mike Brandjes wist de gekeerde bal wel tot doelpunt te verwerken en pakte daarmee 1 punt voor zijn ploeg.

We vallen in herhaling. We scoren te weinig. Voetballend ziet het er goed uit maar we maken het niet af. Tien keer gelijk betekend 20 verliespunten en dat is veel te veel”, aldus trainer Yuri Rose.

 

Sociaal:
Open splash