« terug naar voetbal

KFC blijft in de race voor de periodetitel.

18-02-2018 - Door: Peter Seymour

Poging om de bal te veroveren - foto Peter SeijmourDat KFC bulkt van de talenten is geen publiek geheim. Trainer Guillaume Groot is er in geslaagd om tussen al die talenten spelers met een goede kop er op te selecteren. Dat betaald zich momenteel uit.

Het KFC van Groot begint smoel en Koogs karakter te krijgen. Vandaag stonden nagenoeg allemaal spelers uit de eigen opleiding op het kunstgras en kon het debuut van 1e jaars A junior Robin Baartscheer worden bijgeschreven.

Buitenom passeren - foto Henk Dil.De wedstrijd vandaag tegen HSV was er een waarbij de gasten, net als eerder tegen de Meeuwen, niet gekomen waren om te winnen. KFC is volop in de race voor een periode titel en liet zien dat zij wel wilde winnen. Voetballen vanuit de omschakeling is lastig te bespelen maar KFC kwam feitelijk geen moment in de problemen. Voor rust kregen de rood blauwen kansen maar wisten het net niet te vinden. Wel liep de ploeg tegen geel op na een vermeende slaande beweging.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en was het wachten op een openingstreffer. Die zou er komen nadat de leidsman een strafschop toekende. “Terecht of onterecht? Ik denk dat het een goedmaker betrof voor de eerdere twijfelachtige gele kaart”, aldus Guillaume Groot.

Tringo Schut maalde er niet om. Vanaf 11 meter schoot hij onberispelijk binnen, waarmee hij KFC naar een verdiende voorsprong schoot. In de slotfase leken de gasten uit Heiloo wakker geworden en werd opportunistisch gezocht naar de gelijkmaker. Die zou er mede door de goed keepende Alexander de Vries niet komen.

KFC heeft duidelijk zijn draai gevonden weet ook trainer Groot. “We zijn nu niet ineens titelkandidaat, maar willen wel graag strijden om de periode titel. We krijgen nog lastige tegenstanders te beginnen volgende week thuis tegen een van de beste ploegen in de competitie, de Zouaven.

Sociaal:
Open splash