« terug naar voetbal

ZAANDIJK HAAKT AAN

12-02-2018 - Door: Rob Krokké

Dieptebal van Wherevogels - foto Henk Dil.In de wedstrijd tegen Wherevogels was het voor Zaandijk aan of afhaken voor de stand in de competitie. Op het winderige complex Schanszicht begon Zaandijk met wind tegen scherp aan de wedstrijd en dat leverde al snel een goede kans voor Onur Gedik die alleen op de Wherevogelskeeper af ging,maar die kwam als winnaar uit de strijd.

Sliding op de bal - Foto Henk DilHierna had Zaandijk met redelijk verzorgd voetbal het betere van het spel en uit een mooie aanval via Onur Gedik,wist Hugo Mulder fraai raak te schieten (1-0) .

De prima leidende scheidsrechter trok maar liefst 9 minuten tijd bij en daar maakte Wherevogels dankbaar gebruik door op slag van rust na een mooie aanval de gelijkmaker te scoren (1-1).

In de 2e helft had Wherevogels meer balbezit dan Zaandijk en wisten elkaar makkelijk te vinden,toch was de beste kans voor Zaandijk na een voorzet van Hugo Mulder knalde Tim vd Laan keihard over het doel. Wherevogels kwam in de 70e min. op een 1-2 voorsprong na een gevaarlijke aanval over rechts,waar de rechterspits keeper Martijn Teeuwen kansloos liet.

Verdediger maakt zich breed - foto Henk Dil.Zaandijk met de harde wind in de rug zette aan en al snel werd het 2-2 uit een strafschop na een handsbal van een verdediger van Wherevogels.Tim Karreman schoot feilloos raak. Zaandijk voelde dat er meer in zat en 10 min. voor tijd bracht Onur Gedik invaller Ward Blijenburg in stelling en vanaf 20 meter verdween de bal onhoudbaar in het net.

Nu was het weer de beurt aan Wherevogels en zij zette Zaandijk flink onder druk,maar konden geen opening meer vinden in de Zaandijk verdediging met de prima spelende Paul Aafjes aan het hoofd. Zaandijk haakt aan en kan weer naar boven kijken en gaat zich opmaken voor een serie Zaanse derby,s

Sociaal:
Open splash