« terug naar voetbal

Zaanlandia zit in een goede flow.

11-02-2018 - Door: Peter Seymour

Sander Rijsser gehuldigd - foto Harry KhoZaanlandia is aan een goede reeks bezig. De Black Army van trainer Dooijeweerd kan als zij hun niveau halen van elke tegenstander winnen in deze competitie. Vandaag kwam De Foresters uit Heiloo op bezoek met als doel Zaanlandia punten afhandig te maken.

Reino Kok komt te laat om de 1-0 voor de lijn nog binnen te kopen - foto Harry Kho.In het door de wind beheerste duel had Zaanlandia in de 1e helft wind in de rug. Foresters had moeite onder de wind uit te voetballen en kwam daardoor onder druk te staan. Luciano Dompig, die een vrije rol heeft in het team, onderscheidde zich in die fase. Met twee fraaie goals drukte hij zijn stempel op het duel en tilde hij zijn team naar een verdiende 2-0 voorsprong.

“Dan weet je dat het na rust lastiger zal worden. Bij wind tegen moet je wel gewoon blijven voetballen en je niet laten verleidden tot lange ballen”, weet Dooijeweerd. Zaanlandia heeft spelers, die dat kunnen en eigenlijk kwam de ploeg nooit echter onder druk te staan ondanks het opportunistische spel van de gasten, die moesten komen.

In de heupzwaai genomen - foto Harry KhoVoor aanvang werd Sander Rijsser gehuldigd voor het spelen van 200 wedstrijden voor de Black Army. In de wedstrijd kreeg hij een ordinaire doodschop van de linksbuiten van De Foresters, die hiervoor slechts geel ontving. Even later uit Luciano Dompig zijn frustratie omtrent een afgefloten aanval, waarbij hij de bal tegen de boarding schiet. Hiervoor ontvangt ook hij geel. Ronald Dooijeweerd vindt het maar raar. “Voor een doodschop kom je weg met de zelfde straf als het wegtrappen van de bal. Het wordt tijd om eens kritisch naar dit soort overtredingen te kijken”.

Zaanlandia bleef voetballen en druk naar voren zetten. Mark Schavemaker heerste achterin, zette de verdediging goed neer en gaf weinig weg. Het leverde hem de titel Man of the match op. Jeremy Kho zou in de slotfase nog de 3-0 binnen werken, waarmee de overwinning in Zaandam bleef.

Ronald Dooijeweerd wil niks weten van een topkandidatuur voor het kampioenschap. De komende weken worden cruciaal voor het verloop van de competitie. We krijgen alles “topkandidaten” nog. Laten we het per wedstrijd bekijken en over een maand kunnen we de balans op maken”.

Sociaal:
Open splash