« terug naar voetbal

SVA in slotminuut langs Saenden.

11-02-2018 - Door: Ton IJsseldijk

Sliding op de bal - foto Theo v VlaanderenHet verlies van deze derby door een doelpunt in werkelijk de allerlaatste minuut is bij Saenden hard aangekomen. SVA pikte daarmee 3 punten en kreeg een onverdiende beloning op gezien het vertoonde spel van hedenmiddag.

Sliding op de bal - foto Theo v VlaanderenDoor de kwaliteit van het veld na een vorstperiode en de straffe wind uit het Guisveld was het voor beide ploegen niet mogelijk om een goede partij voetbal te spelen. Uiteindelijk valt het voordeel dan voor de minst voetballende ploeg en dat is zuur.

Met name in de 1e helft met een behoorlijke tegenwind probeerde SVA het niet eens om tot voetbal te komen. De meegereisde Assendelvers zagen hun ploeg bij balbezit alleen maar lange ballen spelen in de hoop dat de altijd gevaarlijke spitsen Rijkhof en Way iets mee konden doen.

Dat bleek vanmiddag niet het geval want de Saenden defensie stond goed. Aanvallend gezien deed Saenden zichzelf tekort door de geboden kansen niet te benutten. Met de wind in de rug werd er bovendien te weinig vanuit de 2e lijn op het doel van SVA geschoten. De SVA goalie stond bij een aantal goed uitgespeelde kansen op de juiste plaats en wist daardoor erger te voorkomen.

Sliding op de bal - foto Theo v VlaanderenDe scheidrechter van hedenmiddag voelde de derby goed aan, liet de spelers hun duels aangaan en leek niet van plan om kaarten te trekken. Zelfs in de tweede helft toen het iets grimmiger werd liet hij het spel doorgaan. Maar er waren ook momenten dat het ietsje korter gehouden had mogen worden.

Een dubbele overtreding op Hasan Kusadasi had moeten worden bestraft, maar toen dat achterwege bleef en de natrappende beweging wel werd waargenomen stond Saenden plots met 10 man met nog 25 minuten te gaan. Op dat moment was Saenden ondanks het windvoordeel van SVA de controlerende ploeg.

Met een man meer wilde SVA natuurlijk de wedstrijd beslissen, maar tot meer dan de twee getelde doelrijpe kansen kwam het niet. Al met al geen hoogstaande partij en vlak voor tijd leek Saenden de partij alsnog te gaan beslissen. Ook deze bal werd door de SVA doelman gepareerd.

En dan het moment in de allerlaatste minuut. De bal leek over de achterlijn te gaan, maar door een onhandige obstructie floot de scheids voor een overtreding. De halve corner werd voor het doel geslingerd en kwam op het hoofd van Luuk Ranzijn. De boogbal belandde tot ieders verbazing in het doel 0-1.

Trainer Carl Ern wist ook dat het een gelukkig overwinning was. "Maar niet minder lekker ", aldus Ern.

Sociaal:
Open splash