« terug naar voetbal

OFC vergeet in te lopen.

11-02-2018 - Door: Peter Seymour

De Meern verdedigd uit - foto Peter Seijmour.Eerder dit seizoen werd de wedstrijd van OFC tegen de Meern afgelast. Vandaag kon OFC bij winst dus aansluiting vinden bij de top, die niet in actie kwam.

Voor aanvang bleek keeper Atam Koroglu nog niet voldoende hersteld en nam plaats op de bank. Zijn vervanger was net als vorige week Blake Horton. Nick Kramer kreeg in het hart van de verdediging de voorkeur boven de van een blessure herstelde Mike Brandjes. Lars Westra was herstellende van een griep en zat ook niet op de bank.

Romano de Jonge wordt gehindert - foto Peter Seijmour.De openingsfase kenmerkte zich door veel fouten over een weer. De Meern verdediger Lennard van den Brink werd in de 8e minuut door Martijn Tjon-a- Njouk onder druk gezet en verloor de bal aan de OFC aanvaller, die keeper Joey Swanink omspeelde en scoorde.

Vier minuten later werd aan de andere kant werd Romano de Jonge tot een terug speel bal verleid. Deze was te kort, werd onderschept door Jordi Stins, die door keeper Blake Horton ten val gebracht werd. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Kesly den Haag. Nog voor rust rondde Zakaria el Bennay een voorzet van dichtbij met een boogballetje af voor de 1-2.

Na rust schakelde trainer Rose over op 4-4-2 met naast spits Tjon-a-Njouk Nick Kramer. De plek van Kramer werd ingenomen door Mike Brandjes. Hierdoor moest Hassan Aanzi in de kleedkamer achter blijven.

Martijn Tjon-a-Njouk herovert de bal - foto Peter Seijmour.Het gaf een positieve boost aan het povere spel in de eerste helft en ondanks dat OFC nooit haar niveau zou halen vandaag kreeg de ploeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Meern gaf zich niet zomaar gewonnen en het zou tot de 70e minuut duren voordat Edip Biberoglu met de bal aan de voet naar binnen dribbelde en onhoudbaar voor keeper Swanink de bal in de kruising joeg.

Het leek de opmaat voor meer, maar ondanks kansen van dichtbij in de slotfase werd het net niet meer gevonden. OFC speelt voor de 9e keer gelijk en daarmee loopt het de kans mis om zich boven in te nestelen.

Trainer Yuri Rose was geschrokken van het niveau in de eerste helft. “Te veel spelers zakten door de ondergrens in de eerste helft. Na rust pakken we het beter op, blijft het desondanks matig maar krijgen we nog grote kansen op winst. Een collectief falen. Dit wordt kritisch analyseren en verbeteren voor de volgende wedstrijd.”.

Sociaal:
Open splash