« terug naar voetbal

Menig hart stond even stil.

11-02-2018 - Door: Peter Seymour

Alle zeilen bij in de Dynamo verdediging - foto Peter Seijmour.De toeschouwers van het vaak zonovergoten sportpark kregen vandaag te maken met een snerpende wind die recht over het veld stond. Hekkensluiter Dynamo was de tegenstander van vandaag.

Door de wind gedragen ploft de vrije trap van Emre Bilgin binnen - foto Peter SeijmourHercules trapte af met de wind in de rug. Dynamo had veel moeite om de bal van de eigen speelhelft te krijgen. Misschien was het hanteren van de lange hoge bal ook niet de slimste oplossing om onder de tegenwind vandaan te voetballen.

Aanvankelijk leek Hercules er niet echt van te profiteren al waren de toegekende corners door Emre Bilgin getrapt reden voor code oranje in de Dynamo verdediging. Diezelfde Bilgin rook zijn kans, toen een onschuldige overtreding op 30 meter van de goal werd toegekend. Emre Bilgin wachtte even op een windvlaag en haalde met dodelijke precisie uit, de keeper van Dynamo kansloos latend.

Dynamo ruimt op - foto Peter Seijmour.De thuisploeg voelde goed aan dat het windvoordeel benut moest worden en zette hoger druk. Remy Goudriaan was scherp toen de bal in zijn loop meegegeven werd. Goudriaan zette goed door en koos de verre hoek om de uitgekomen keeper te passeren en de score te verdubbelen.

Na rust een ander beeld. Hercules mocht opboksen tegen de wind en had dezelfde moeite met het verschijnen op de andere helft ingegeven door de wind. In de 52e minuut maakten de gasten uit Ursem de aansluitingstreffer 10 minuten gevolgd door de gelijkmaker. In de slotfase werd het rommelig van beide kanten waardoor er aan de stand niets veranderde.

Twee minuten voor tijd werd het duel overschaduwd door een voorval. Emre Bilgin werd ogenschijnlijk onschuldig ten val gebracht maar kwam ongelukkig met zijn hoofd terecht, waar door hij buiten bewustzijn raakte, Jesse Baartscheer had de tegenwoordigheid van geest om de tong van Bilgin naar buiten te halen om stikken te voorkomen. Na enige tijd kwam Emre Bilgin weer bij bewustzijn en kon iedereen opgelucht adem halen. Naar het laat aanzien is het gelukkig meegevallen maar de schrik bij spelers, begeleiding en supporters zat er goed in.

"Op zo een moment doet al het voorafgaande er niet meer toe. Je bent blij dat het goed afloopt met Emre. Dat is het enige wat telt. En ja we hebben punten verloren, maar dat is allemaal maar relatief", aldus trainer Emiel van Eijkeren.

Sociaal:
Open splash