« terug naar voetbal

Krommenie krijgt te weinig tegen WSV 30

11-02-2018 - Door: Johan Degenhart

Gevaarlijk spel - foto Henk Dil.Afgelopen week speelden beide ploegen ook tegen elkaar alleen was dat o23. Deze wedstrijd werd ruim gewonnen door WSV'30. Trainer Tom Janssen was met een vrij jong elftal richting Krommenie afgereisd en er komt volgend jaar nog meer jeugd over bij de ploeg uit Wormer. Dan kan er eindelijk weer eens wat neergezet worden aldus de trainer

Jordi van beek was onder de indruk van de jeugd uit Wormer. Het zat goed in elkaar, maar hij hoopte de goede lijn van na de winterstop door te trekken

Remy Royen tikt de bal weg - Foto Henk DilWSV'30 begon sterk aan de derby, die onder moeilijke omstandigheden werd gespeeld, met harde wind in de rug. WSV'30 kreeg vooral via de rechterkant veel ruimte, waar spits Indy Veld een plaag was voor zijn tegenstander. Alleen ontbrak het hem aan een goede voorzet.

Dat was jammer voor de ploeg uit Wormer, want met iets meer overzicht had de ploeg van Janssen op voorsprong kunnen komen.
Na ruim 25 min kreeg Sporting meer vat op het spel van WSV'30 waarna er een leuke derby ontstond, waarbij beide ploegen kansen kregen.

Jammer dat niet alle kansen doelpunten zijn anders had er een mooie score op het bord gestaan, Het meest had Sporting recht op een doelpunt maar vaak werd de verkeerde oplossing gekozen of stond daar keeper Albert Jan de Vries in de weg.

Aan de andere kant had Remy Royen kort voor rust de0-1 op zijn schoen. De harde wind zorgde ervoor dat hij de bal niet tussen de palen kreeg en beide ploegen met 0-0 gingen rusten.

Na rust was het Sporting dat sterker was en wat kleine kansen kreeg. Zoals wel vaker dit seizoen was men niet scherp genoeg in de zestien. Jordi van Beek hierover: "verdedigend zit het goed in elkaar maar de trekker moet gewoon over gehaald worden".

Sporting aanvaller komt net te kort - foto Henk Dil.Toch kreeg Sporting waar het recht op had gezien het spel in de tweede helft. Een hoge bal werd verkeerd beoordeeld door Albert Jan de Vries en daar was de 1-0 voor Sporting. Nog geen 7 min later was het alweer gelijk.  Ook hier ging de keeper van Sporting niet vrij uit en kopte  Stefan Groot de gelijkmaker binnen.

Sporting kreeg hierna nog genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen echter het zat niet mee. De mooiste kansen werden om zeep geholpen en zo eindigde een leuke derby in een gelijk spel

Jordi van Beek liet zijn ploeg spelen om te winnen. "We krijgen genoeg kansen, maar zoals wel vaker dit seizoen worden ze niet afgemaakt. Paal en hun keeper zaten deze keer in de weg. Over de uitslag ben ik echt teleurgesteld, maar over het spel ben ik wel tevreden. Waar we deze week op getraind hadden is er wel uitgekomen".

Tom Janssen weet dat zijn ploeg goed weg kwam. "De eerste helft krijgen we genoeg mogelijkheden om de score te openen. Het ontbreekt aan de laatste inspeel bal. Die is niet goed dat is jammer. De tweede helft is Sporting sterker en komen we goed weg. Dan is een gelijk spel wel de verhouding".

 

 

Sociaal:
Open splash