« terug naar voetbal

Knollendam houdt drie punten in dorp

11-02-2018 - Door: Een medewerker

Knollendam in de aanval - foto Arno v.d. Broek.Op het winderige complex aan de dijk van Oostknollendam werd weer één van de vele derby’s in de vierde klasse D gespeeld. Runner up Westzaan tegen de lokale groen gele helden.

Er werd weinig ruimte weggegeven - foto Ronald Peeters.De Westzaners toonden zich de voorafgaande wedstrijden een goed team. Achtereenvolgens werden in het nieuwe jaar SDOB (1-3) en RCZ (4-1) verslagen. Daarmee is de derde positie op de ranglijst goed te verklaren. Knollendam doet het als debutant in deze klasse natuurlijk ook naar behoren. De beladen derby tegen WSV’30 werd eenvoudig maar nipt met 1-0 gewonnen waarna koploper RCZ toch een maatje te groot bleek (2-1).

Tussen 5 man toch gekopt - foto Ronald PeetersDe verwachtingen voor het duel tussen de groengelen en roodwitten waren hooggespannen. Door de overheersende wind over het complex kon de wedstrijd eigenlijk geen moment tot volle wasdom komen. Knollendam had de storm de eerste helt vol tegen en in het tweede deel een licht afgezwakte wind mee. Aanvoerder Jeffrey de Jonge kon uit een rommelige situatie de 1-0 voor zijn team scoren. Westzaan was niet bij machte daar iets scorends tegenin te brengen.

De enige goal 1-0 van de voet van  Jeffrey de Jonge - foto Arno v.d. BroekKnollendam trainer Geert Rol sprak na afloop van wederom een mooie overwinning op de lijst. De ranglijst geeft inmiddels een koploper Ilpendam die vier punten voorsprong heeft op de achtervolgers RCZ en WSV’30, vijf punten op Westzaan en zes op SVA en Knollendam.

Komend weekeinde treft Knollendam SVA in Assendelft waar Westzaan een vrije ronde kent.

Sociaal:
Open splash