« terug naar voetbal

Fortuna W nog altijd ongeslagen

11-02-2018 - Door: Een medewerker

Milan Klopper bindt twee man aan zich - foto aangeleverd.Het gaat goed met het eerste elftal van Fortuna W. De trotse koloper in de eerste klasse A moest vandaag op bezoek bij FC Uitgeest dat zich op voorhand niet kansloos achtte. Eerder al wisten zij JOSW, de andere koploper, een pootje te lichten. Zover kwam het vandaag niet. De zeer verdedigend spelende geelhemden wisten desondanks een 1-1 remise uit het vuur te slepen.

De wind en het zeer hobbelige grasveld hadden vandaag een belangrijke inbreng bij dit duel. De eerste helft kon mede daardoor eigenlijk geen moment boeien. Gescoord werd er niet.

Vreugde na het doelpunt - foto aangeleverd.Het eerste echte schot werd in de vijfde minuut richting Fortuna goalie Nordin Bakker gelost. Pas na 17 minuten spelen wist Fortuna een eerste gevaarlijke aanval op te zetten. Ferry Heijnis zette goed door en leek zelf te gaan scoren. Hij liet echter een voorzet los op Milan Klopper die zij schot over zag gaan. Gedurende het verdere verloop van de eerste helft domineerde Fortuna W zonder ook maar een moment gevaarlijk te worden.

De eerste echte opwinding ontstond toen in de 35e minuut de Uitgeest goalie kermend ter aarde stortte. Het ergste werd door de omstanders gevreesd en dat Sven Koning het veld zou verlaten stond voor iedereen vast. Gek genoeg wist hij zich weer te herstellen en leek zonder problemen door te kunnen. Een paar minuten later wederom de doordringende gil van Koning die nu wel het veld moest ruimen. Zijn plaats werd ingenomen door A junior Roy Schelvis.

Op slag van rust leek Ferry Heijnis alsnog de beslist verdiende voorsprong te gaan scoren. Ook zijn schot ging over hetgeen Fortuna trainer Martin de Groot vertwijfeld deed uitroepen dat ‘je alleen maar tussen de palen hoeft te mikken.’

spelmoment - foto aangeleverdWellicht had Fortuna vlak voor de pauze zelfs een strafschop moeten krijgen, maar de prima leidende arbiter Michel de Waal beoordeelde de overtreding op Milan Klopper anders.

Nadat iedereen zich weer even opgewarmd had was het meteen raak in de tweede helft. Een lange haal van doelman Nordin Bakker belandde na wat stuiters bij begaafd technicus Nick Snelders die vanuit zijn ooghoeken zag dat de Uitgeest goalie iets te ver voor zijn heiligdom stond. Zijn lob was perfect en de 0-1 voorsprong voor de ploeg die daar het meeste recht op had.

Menigeen verwachtte vervolgens meerdere goals voor Fortuna W maar zover is het voor de talrijk meegereisde supporters, waarvan een klein deel op de fiets, niet gekomen. Uit het niets was het zelfs Uitgeest dat in de 59e minuut langszij wist te komen. Die 1-1 stand bleef tot en met het laatste fluitsignaal gehandhaafd. Tussendoor ontstonden nog wel wat hachelijke situaties in beide verdedigingen wat maakte dat de supporters niet echt rustig langs de lijn vertoefden.

Sociaal:
Open splash