« terug naar voetbal

Assendelft krabbelt voorzichtig op

11-02-2018 - Door: Een medewerker

VV Assendelft op archieffoto Peter SeijmourEr is het achterliggende deel van het seizoen al flink wat gepasseerd binnen de selectie van VV Assendelft. Nu alle opwinding achter de rug is en het voetbal weer op één staat is het de vraag in hoeverre de zwartwitten het vege lijf kunnen redden in de eerste klasse A.

De perikelen rondom AFC’34 (dat stopt met zondagvoetbal) hebben daarop geen enkele invloed. Assendelft zal zich omhoog moeten werken om directe degradatie en zelfs nacompetitie te ontlopen. Eerder al werd in de rommelige periode de thuiswedstrijd tegen de Langedijkers nog met 0-4 verloren. De geelhemden zitten nog volop gewikkeld in de strijd om de KNVB beker. LSVV speelt thuis in de achtste finales van de KNVB beker. De wedstrijd zal plaats hebben op donderdag 22 februari. Tegenstander dan is Zaanlandia. Mogelijk dat dit de aandacht wat afleidde?

Nu op bezoek bij LSVV werd een keurige 2-2 behaald. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Want na tien minuten spelen keken de Assendelvers al tegen een 2-0 achterstand aan. De door scheidsrechter Juroen Koene toegekende vrije trap die aan de basis stond van de tweede treffer werd door menig Zaankanter bediscussieerd. Terwijl die discussie nog gaande was zorgde een inworp van Edwin de Boer er voor dat Ron van der Valk uit een doorgekopte bal in de 12e minuut de 2-1 kon scoren. Vlak voor rust was het vervolgens Sven Talsma die de gelijkmaker achter zijn naam zette.

In het tweede deel kwam er geen wijziging meer in de stand. Al leek dat in de slotminuut nog wel te gaan gebeuren, maar de doelman van LSVV wist met een uiterste poging de winst voor VV Assendelft te voorkomen.

De Zaanse supporters vertrokken opgewekt uit de Noord. Het vertoonde spel geeft daar alle aanleiding voor.

Sociaal:
Open splash