« terug naar voetbal

PSZ mag naar boven kijken.

10-02-2018 - Door: Peter Seymour

Gevaarlijk spel  - foto Theo v Vlaanderen.Gaandeweg de afgelopen week werd langzaam duidelijk, dat de vorst grip had gekregen op het grasveld. Donderdag moest PSZ al uitwijken naar het kunstgras van buurman Hellas Sport. Vrijdag werd de knoop al doorgehakt. Het gras was niet bespeelbaar en omdat de Buurman buitenshuis speelde kon gewoon gevoetbald worden op het kunstgras.

Erwin Smit onderschept - foto Theo v VlaanderenIn de beginfase was goed zichtbaar dat de ondergrond onwennig was. Dat vertaalde zich in het moeizame spel van de Prettige Spelers. Na een minuut of 20 kreeg de thuisploeg meer grip op het spel en werd de wedstrijd naar zich toe getrokken.  

Erno Vreugdehil bracht PSZ op aan geven van Amanda op 1-0.Nog voor rust zou Bart v.d. Woude de score verdubbelen.

In de rust waarschuwde trainer Raymond Huisman zijn spelers voor een alles of niets offensief van Opperdoes. “Zij vechten voor hun laatste kans en zullen aandringen. Wij moeten de rust bewaren en proberend e wedstrijd in het slot te gooien”.

Ronald Stor in duel - foto Theo v VlaanderenNaar mate de wedstrijd vorderde ebde het opportunistische spel van de gasten weg. Toen Luuk Steenkamp een kwartier voor tijd de 3-0 voor zijn rekening nam was het over en uit. PSZ kan zichzelf verwijten, dat de score niet naar 4 of zelfs 5-0 getild werd, maar daar hoorde je niemand over na afloop.

Een tevreden trainer Huisman kende voor aanvang nog wat kleine probleempjes. “Twijfelgevallen met blessures konden niet aan de start verschijnen waardoor we de opstelling moesten wijzigen. De opening was moeizaam maar voor rust trokken we de wedstrijd naar ons toe en kwamen niet meer in gevaar”.

Door deze overwinning kan PSZ voorzichtig om hoog gaan kijken en wordt het gaatje met de onderste regionen iets groter.

Sociaal:
Open splash