« terug naar voetbal

Hellas Sport onderuit bij HCSC

10-02-2018 - Door: Hennie van den Berg

Hellas Sport - foto Peter SeijmourVandaag de eerste wedstrijd als koploper in 3A, direct een lastige pot, uit tegen HCSC. Het vertrouwen in het team is groot. Tot nu toe werd er alleen verloren uit tegen OFC en slechts 3x werd er gelijk gespeeld en 9 wedstrijden werden gewonnen. HCSC doet het dit seizoen ook goed en staan met 28 punten vast op plek 3.

Ook vandaag zonder Jesse (1) Kramer en Jesse (2) van Kuijk vanwege wintersportvakantie, dus alleen Jesse (3) Haanstra op het wedstrijdformulier. De 1e fase van de wedstrijd een optisch beter HCSC vanwege het windvoordeel. De bezoekers uit Zaandam spelen echter slimmer en zijn in balbezit veel sneller bij het vijandelijk doel. Alleen de afwerking van Kiefer en Merk schort het nog aan.

Zo lijkt de 1e helft te gaan eindigen zoals we begonnen waren, 0-0! Echter na een onnodig weggegeven vrijetrap was het op slag van rust Tim Kuurman die verrassend HCSC aan de leiding mocht koppen.

Ruststand 1-0

Hellas Sport pakte na de thee direct het initiatief en in de 52e minuut was Mounir Raji al heel dichtbij de 1-1. Zijn vrije trap ging rakelings over de lat. Het spel van de thuisclub wordt harder en kort achter elkaar vallen er twee gele kaarten aan HCSC kant.

In de 65e minuut een prima aanval van HCSC keeper Ori Hoogland voorkomt een 2-0 achterstand. In Den Helder wisten de Zaandammers nog nooit te winnen. Ook de 3e gele kaart voor HCSC. “Alle hens aan dek” voor de bewoners van de marine stad. Shergino Ware verliet het veld in de 70e minuut en Maarten Mans ging hem vervangen.

Waar Hellas Sport op jacht ging naar de gelijkmaker is het in de 81e minuut HCSC die de veilige marche heeft bereik van 2-0 via Mark Dahlmaijer. Bij deze stand en de achterstand op dit moment van schrijven bij EVC- OFC 1-0 zullen de Heldenaren de koppositie overnemen van Hellas Sport.

Mark Molenaar verliet het veld in de 77e minuut en Jesse Haanstra ging hem vervangen. Ook de 4e gele kaart voor HCSC, die zullen ook mee gaan tellen naar de aankomende zware wedstrijden die nog volgen. Na de 5e gele kaart aan HCSC kant mocht topschutter aan Hellas Sport kant, Kiefer Smis de stand iets dragelijker maker. Maar ook een penalty was niet besteed aan de Zaandammers. Teleurgesteld verlieten zij het veld.! Hellas Sport liet een enorme kans liggen om nog meer punten uit te lopen op de concurrentie.

Volgende week 17 februari Hellas Sport- ZCFC OFC- HCSC

1-0 Tim Kuurman HCSC
2-0 Mark Dahlmaijer HCSC

Opstelling:

O. Hoogland, S. Ware70e minuut M. Mans, B.Smis, R. Hoogstad, G. Gastkemper, E Tezer, M. Raji, M. Molenaar,77e minuut Jesse Haanstra, M van Veen. K. Smis. L. Wijkstra.

 

 

Sociaal:
Open splash