« terug naar voetbal

Als je wint heb je vrienden.

10-02-2018 - Door: Peter Seymour

Robin Baartscheer maakte het verschil vandaag- foto Peter Seijmour.Vorige week was het vertoonde spel matig, de entourage belabberd en de belangstelling ondermaats. Het is dan altijd prettig als je een week later de kans krijgt om je te revancheren. Liefst voor een goed gevulde sporthal.

Regiseur Kemal Gezer - foto Peter SeijmourTegenstander van vanavond in Sporthal Wormer was Golden Stars. In de nieuwe hal met drie reserves op de bank. Ook de stewards, die vlaggen en tribunes klaar zetten hadden hun werk gedaan. Een heel ander beeld dan vorige week.Kemal Gezer, Giovanni Kasanwirjo, Nino v.d. Heuvel, Robin Baardscheer, Max Boon, Jair, Christopher en Yardino Manuputty waren van de partij. De mogelijkheid om drie man te ruilen betaalde zich uit vanavond.

Met Kemal Gezer als regisseur, waar tegenstander Goldens Stars een mandekker aan opofferde, was Kondo stukken gevaarlijker. Gezer en Kasanwirjo weten elkaar makkelijk te vinden. Man van de avond zou echter Robin Baartscheer worden. De jeugdige spelers is een begenadigd technicus, die makkelijk tot scoren komt.

Giovanni Kasanwirjo gaat over de knie- foto Peter Seijmour.Kondo opende score nadat Kemal Gezer een aanval onderschepte , het overzicht behield en op het juiste moment Kasanwirjo bediende, die de bal langs de Golden Stars keeper schoof. Golden Stars zette daar een vlot lopende aanval over drieschijven tegen over, waarbij keeper Max Boon kansloos was. Golden Stars leek er op en erover te gaan. Na de 1-2 kregen zij kansen op meer. Giovanni passeerde, schoot en vond Christopher bij de 2e paal om de stand gelijkt te trekken.

Na rust nam Robin Baartscheer de gehele Kondo productie voor zijn rekening. Hoewel de thuis ploeg nog op 3-2 kwam, boog Golden Stars de stand rap om in een 3-4 voorsprong en leek het er even op dat Kondo met lege handen zou komen te staan. Baartscheer dacht daar anders over en was scherp voor de goal. Op aangeven van of na combinatie met medespelers tilde hij de eindstand naar 6-4.

Met deze overwinning poetsen de vrije vogels hun blazoen op en werken zijn aan een terug keer in de top van de topklasse. In de wetenschap dat als je wint je vanzelf weer vrienden op de tribune krijgt.

 

Sociaal:
Open splash