« terug naar voetbal

Zaterdag Wormerveerse ‘football clash’

08-02-2018 - Door: Een medewerker

Fortuna - foto Peter SeijmourEen treffen tussen de eerste zaterdagelftallen van Fortuna W en Blauw Wit W op de velden van de fusieclub is al weer enkele seizoenen geleden te zien geweest. Zaterdag is het weer zover en gezien de voorbereidingen op dit treffen kon het wel eens een boeiend gevecht gaan worden.

Van de zaterdagtak van Fortuna W is bekend dat dit een opleidingsinstituut moet worden voor de zondagtak, maar ook een soort van opvang van ‘daklozen’ vanuit de zo rijkelijk met talent gevulde jeugdopleiding. Het woord prestatief mag gerust gekoppeld worden aan de hoogste twee zaterdagmiddagspelers en -elftallen.

Onze gasten van heden kennen als volledige naam de Christelijke Voetbal Vereniging CVV Blauw-Wit (W). De vereniging is opgericht op 16 oktober 1934. Een club rijk aan meer dan 80 jaar voetbalgeschiedenis. Een historie die met name in de eerst jaren van het bestaan werd gekenmerkt door verschillende verhuizingen.

Na locaties in Wormer en Wormerveer (ooit speelden de blauwwitten op de plek waar nu de auto’s de N246 afbuigen om de N203 te zoeken) streken de Blauw-Witten uiteindelijk neer tegen West-Knollendam aan. In het meest noordelijke puntje van de Zaanstreek speelt de club momenteel haar wedstrijden. Over de locatie is al veel te doen geweest. Wel of geen bouwlocatie, wel of geen fusie/samengaan met RKVV Saenden?

Eerder dit seizoen (14 oktober) troffen beide clubs elkaar al in Westknollendam waarbij Fortuna W met 1-2 aan het langste eind trok. De wedstrijd van komende zaterdag belooft heel wat als we de wandelgangen mogen geloven!

De overige resultaten tot nu toe zijn voor beide teams nog niet dermate dat er sprake zal zijn van jubel in de gelederen.
Blauw Wit W heeft op verplaatsing nog louter nederlagen moeten slikken. Bij AFC’34 werd het 1-0, bij Flamingos 6-0, bij Hollandia 3-0, bij Purmersteijn 8-0 en Wieringermeer 3-1.

De thuiswedstrijden van Fortuna W kennen een ‘op en neer gaande lijn’ want op eigen veld werd het tegen AFC’34 1-4, Dindua 1-1, Flamingo’s 2-8, Hollandia 1-1, Kwadijk 3-1, Sporting Krommenie 3-5 en SRC 3-4.

Dat alles bij elkaar heeft geleid tot onderstaande posities in 4A:

8 Fortuna W’veer 12 gespeeld, 11 punten.
12 Blauw Wit W 12 gespeeld, 6 punten.

Alles bij elkaar genomen mag de conclusie luiden dat er een mooie derby in het verschiet ligt. Deze begint zaterdag 10 februari om klokslag 14.00 uur op het hoofdveld van het Watering complex.

De Fortunezen van de JO9 en de JO8 zullen de Gladiatoren het veld op begeleiden. Blauw-Wit neemt haar eigen jeugdspelers mee ter begeleiding. Er wordt een hoop publiek verwacht, want er zijn flyers verspreid en reclame gemaakt. Ook de luchtmachines met poppen die aangeschaft zijn door de Supportersvereniging De Fortuna Fans en Club van Honderd zullen gebruikt gaan worden.

Blauw-Wit heeft voor blauwwit rookvuurwerk gezorgd en dito vlaggen. Fortuna W zet daar rode rooksignalen tegenover. Die taak zal door een aantal spelers van de JO15-2 voor hun rekening worden genomen.

Na de wedstrijd zal er, ongeacht de uitslag, door DJ Alex muziek verzorgd gaan worden in het JWF Göbelpaviljoen waarvoor iedereen van harte voor uitgenodigd is. De DJ zal draaien van 15:30 tot 19:00 uur. En dan is natuurlijk de grote vraag of er ook nog spontaan een zanger zal zijn die zijn stem door het clubgebouw durft te laten schallen....

Sociaal:
Open splash