« terug naar voetbal

Blauw Wit moet winnen

28-01-2018 - Door: Een medewerker

Blauw Wit - foto WebsiteDat idee is inmiddels bij iedereen wel binnengekomen. De club uit Westknollendam heeft een fraaie geschiedenis en daarin past niet de plaats op de ranglijst zoals momenteel te zien valt. Een directe strijd om de foeilelijke en hoogst irritante rode lantaarn tegen Kwadijk moest uitkomst bieden.

In de voorafgaande periode wist het huidige BW in ieder geval moreel kracht op te doen door in het kader van het nieuwe jaar te winnen van de ‘oude mannen’ . De 4-2 kwam weliswaar niet helemaal soepel tot stand, maar als je wint maak je vrienden. De doelpuntenmakers in die wedstrijd om des keizers baard waren Bas Zwaagstra 2x, Milan Wegman, Mark van Tunen, Bertus Spanjersberg en Erik Hempenius.

Op deze eerste competitiedag in het nieuwe jaar een tegenstander die te verslaan moest zijn. Nu weet iedere voetballiefhebber dat het niet altijd zo simpel gaat als het lijkt. Hoe prettig is het dan om een wedstrijd af te kunnen sluiten met een klinkende 5-0 zege!

De doelpunten kwamen dit keer van Mitchell Veldhuis, Quint de Graaf, Luke Kerssens en Mark van Tunen. De derde Blauw Wit goal was een eigen goal na goed werk van Onder de 19 speler Jelle Mantel.

Komende zaterdag andermaal een thuiswedstrijd voor Blauw Wit. De kansen op succes zijn dan stukken minder groot. Koploper Purmersteijn komt op bezoek. Mogelijkheden zijn er echter altijd. Of zoals één van de toeschouwers het zaterdagmiddag plastisch omschreef: ‘Die Purmerenders moeten ook hun kont afvegen na het poepen. Het zijn gewoon mensen. Die hebben ook wel eens een mindere dag.’

Sociaal:
Open splash