« terug naar voetbal

Veldvoetbal voor 35+Veteranen 7x7 bij FCZSW

26-01-2018 - Door: Ralph Kerssens

FCZSW vijfendertigplus - foto aangeleverdDe KNVB streeft ernaar om iedereen een leven lang van voetbal te laten genieten. Naast ons reguliere competitievoetbal, dat met name in 11 tegen 11 vorm wordt gespeeld, biedt de KNVB ook 7x7 voetbal aan. Het is bijzonder en uniek dat zaalvoetbalvereniging FCZSW/EVBOX uit Zaanstreek Noord zich hieraan verbind. Daarmee zet de club niet alleen in op zaalvoetbal.

Hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Ook als het lichaam niet meer exact doet wat het hoofd wil, kan je als 35-plusser nog veel plezier beleven aan het spelletje. FCZSW Laat de glorietijden van deze leden herleven met 7x7-voetbal!
Bij deze voetbalvorm spelen twee teams van zeven spelers ouder zijn dan 35 jaar, op een half veld tegen elkaar. Onbeperkt wisselen is toegestaan en de buitenspelregel is niet van toepassing. Niet het presteren staat centraal, maar juist het lekker voetballen op een recreatieve manier. Samen met leeftijdsgenoten.

7x7 na- en voorjaarsreeks
Deze voetbalvorm kent een reeks in het najaar en één in het voorjaar. Inschrijven voor de najaarscompetitie is inmiddels geopend. Elke reeks telt minimaal vier speelrondes op de vrijdagavond. De deelnemende verenigingen zijn bij toerbeurt gastheer.
Bij de 7x7 veld voetbalvorm spelen twee teams van zeven spelers op een half veld tegen elkaar. Ideaal voor teams die geen 11 spelers op de been kunnen brengen en ideaal voor spelers die hun lichaam iets minder willen belasten. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Niet het presteren staat centraal, maar juist het lekkere voetballen op een recreatieve manier. Samen met leeftijdsgenoten. Het gaat om de 35+ variant op halve velden locatie houden we nog even voor ons; Wel kunnen we melden dat er gespeeld wordt op velden bij een club uit Zaanstreek Noord.

7x7 voetbal wordt aangeboden voor zowel mannen als voor vrouwen. Voor mannen geldt een leeftijdsgrens van 35 jaar en ouder.
Vrouwen kunnen vanaf hun achttiende al meespelen.

Er zal vanaf eind maart worden gestart en er zal worden gespeeld in een competitie van 4 max 5 teams waarin wedstrijden op een half veld worden gespeeld van ongeveer 15/a 20 minuten. De voorjaars reeks zal worden gespeeld op de vrijdag avonden op 9 maart, 23 maart, 6 april, 20 april en 11 mei!.

Heb jij interesse in de 7x7 35+ najaarscompetitie op veld en durf je het aan om (gratis voor FCZSW leden) te spelen mail dan naar info@fczsw.nl of bel/whatsapp naar het FCZSW clubnr op 0653334163. Voor niet leden bedragen de kosten € 57,50 en ben je ook gratis speelgerechtigd voor de zaalvoetbalcompetitie binnen de Zaanstreek. De kosten zijn inclusief een gratis compleet tenue.

Sociaal:
Open splash