« terug naar voetbal

Meidenvoetbal 2.0

20-01-2018 - Door: Arno van den Broek

MO17 vv Assendelft - foto Arno v.d. Broek.Dat het meidenvoetbal in de lift zit is al een paar jaar duidelijk. Toch leeft er nog altijd iets dat meiden minder kwalitatief zouden spelen dan jongens. Misschien is het waar maar gelukkig zien we de laatste tijd steeds vaker dat meidenteams in jongenscompetities uitkomen.

Beste voorbeeld daarvan zijn de meiden van de vv Alkmaar Academy die we al regelmatig op de Zaanse velden tegenkomen in de JO15 competitie met teams als KFC, Fortuna W, SVA en WSV.

Ook bij plaatselijke verenigingen zijn er uitschieters, neem de MO17 van vv Assendelft. Een waanzinnig leuke groep meiden/vriendinnen die in razendsnel tempo groeien in hun sportieve prestaties. De meiden variëren in leeftijd tussen de 13 en 16 jaar en zijn dit jaar allemaal voor het eerst begonnen in de MO17 (voormalige B-junioren). In de najaarscompetitie eindigden zij als 2e en in de beker zijn ze doorgestoten naar de volgende ronde.

Op basis van deze resultaten mogen de meiden vanaf februari uitkomen in de hoofdklasse B. Daar treffen ze streekgenoot KFC en voor diegene die wat meer van vrouwenvoetbal in het algemeen zou willen zien is het misschien een eye-opener om die wedstrijden eens te gaan bekijken.

Sociaal:
Open splash