« terug naar voetbal

Voetballen en eten bij de buurman.

15-01-2018 - Door: Toon Nugter

Beter een goede buur .... - foto aangeleveverdDit gebeurde zaterdag 13 januari bij de jeugd van sc Hercules – Zaandam op sportpark ,, de Kuil”.. De jongste jeugd, minigroep, o8 en o9 speelde in gemixte teams een 4 tegen 4 toernooi. Er waren 52 kinderen die ingedeeld waren, met team namen in de Champions leaque.

Het was de eerste wedstrijdjes wennen voor alle kinderen of omdat ze met jongere kinderen of met oudere kinderen samen speelde. Maar na deze gewenning waren er mooie potjes te zien. Uiteindelijk speelde alle teams nog een finale wedstrijd. In de strijd om de eerste plaats werd volop strijd gestreden, met mooie doelpunten. Om en om werd er gescoord door Celtic en Bayern Munchen. Het leek op penalty’s uit te draaien, maar het werd uiteindelijk Celtic die kort voor het einde de winnende goal scoorde, voor alle kinderen was er een beker.

Na het voetballen gingen alle voetballers met ouders, zusjes en broertjes naar de buurman van Sc Hercules, het pannenkoekenrestaurant/bistro BIJ DE PLAS. Het pannenkoekenrestaurant had op de veiling bij Sc Hercules, georganiseerd door de vrienden van Sc Hercules – Zaandam, een kavel gesponsord , dat een gedeelte van de jeugd een pannenkoek mocht komen eten.

Deze kavel was aangekocht door Flexitanks Solution Zaandam. We gingen met 120 sportievelingen eerst op de foto door Richard Kempes om daarna gezamenlijk te eten. Alle kinderen hebben hiervan genoten, en zijn klaar voor de tweede competitie helft. Want alle buikies zijn gevuld met een verrukkelijke pannenkoek, van bij de plas.

 

Sociaal:
Open splash