« terug naar voetbal

Fortuna W opgewekt terug uit Spanje

15-01-2018 - Door: Een medewerker

Fortuna Wormerveer selectie - foto aangeleverdDe bekende nieuwjaarswedstrijden zijn gespeeld. De wedstrijd tussen Oud Fortuna en Nieuw Fortuna zorgde voor een opmerkelijk beeld. Drie broers Manuputty én drie broers Klopper binnen de lijnen. Waar tref je dat nog? Daarna richtte de focus van het huidige Fortuna W vlaggenschip zich op een trainingskamp onder de Spaanse zon. De Wormerveerders sloegen – net als afgelopen seizoen – haar tenten op in Albair Garden vlak naast Benidorm. Dit met heel veel dank aan sponsor Jochem Stap en zijn bedrijf.

In de eerste weken van januari verblijven veel clubs uit onze regio een aantal dagen in het buiteland om zich daar optimaal voor te kunnen bereiden op de tweede seizoenshelft. Competitiegenoot Zeeburgia vertoeft in Dubai, de selectie van AGB zoekt vertier in het Turkse Antalya, Legmeervogels verblijft in Salou (Spanje) terwijl JOS/Watergraafsmeer naar de Belgische kustplaats Oostende gaat. Hoofddorp zal in Nederland blijven en laadt de accu op in Oldenzaal. Ook FC Uitgeest speelt in eigen land diverse oefenwedstrijden. Voor LSVV is het minitoernooi bij Kolping Boys van belang. In Alkmaar het tweede AFC’34 Senioren Wintertoernooi worden gehouden. De selectie van VV Assendelft zoekt haar vertier in Limburg waar o.a. de grotten bezocht zullen worden.

Het avontuur van Fortuna W

Een 'droge opsomming' van trainer Martin de Groot toonde vooraf al dat er flink geïnvesteerd moest worden om het vervolg van de competitie hoopvol tegemoet te kunnen zien. Aan rustig aan doen kwamen de selectiespelers niet toe. Twee en soms driemaal per dag werd er getraind, in de avonduren werd de eerste helft van het seizoen individueel doorgenomen en samen werd gekeken naar het vervolg. Aan ambities geen gebrek in de groep zo bleek.

Er werden ook nog twee oefenwedstrijden gespeeld. Tegen De Kennemers werd het een ogenschijnlijk eenvoudige 5-0 zege. Dat lag ook in de lijn der verwachting. De Beverwijkers staan in de derde klasse in de onderste regionen. De oefenwedstrijd tegen de tweede keus van Kozakken boys was van een geheel ander karakter. Uiteindelijk werd weliswaar met 5-2 gewonnen, maar vanzelf ging dat niet.

De groep vertoefde van dinsdag tot en met zaterdag in Spanje. Nu gaat men zich volledig en supergemotiveerd richten op de tweede competitiehelft. Daarin starten de Wormerveerders 28 februari tegen directe concurrent Legmeervogels. Daaraan vooraf gaat nog een oefenwedstrijd op zaterdag 20 januari tegen MVV Alcides 1. De equipe van trainer Wilko Niemer speelt zelf op Sportpark Ezinge aan de Ambachtsweg 11 in Meppel. De club speelt in het gewest Noord in de eerste klasse F en staat daar na VV Hoogeveen (10-26) keurig op de tweede plaats (11-24).

Sociaal:
Open splash