« terug naar voetbal

Fortuna Wormerveer O9-1 presteert super op het Ajax Indoor Youth Tournament 2018

14-01-2018 - Door: Een medewerker

Jong onder 9 van Fortuna Wormerveer - foto aangeleverdLaten we maar met de deur in huis vallen……Onze O9-1 boys hebben Fortuna Wormerveer bij de BVO’s op de kaart gezet!! Zowel vanuit de getoonde sportieve gedrag op het veld én na de wedstrijden met de tegenstanders, de juiste mix van technisch en ‘vecht’ futsal tijdens de wedstrijden maar niet te vergeten ook vanuit de enthousiaste aanhang. Al met al eindigden we 10e, maar hebben ze met uitzondering van het enorm sterke Ajax (met onze oude bekenden Gio en Shane) tegen geen enkele tegenstander onder gedaan.

Na de kwalificatie in december zijn we op 13 januari 2018 vol trots en enthousiasme richting het grootste jeugd futsaltoernooi in de Benelux afgereisd, dat plaats vond in Hoofddorp. Aldaar aangekomen voelden we nog meer trots toen we onze Fortuna logo in het groot tussen de BVO’s zagen staan, zoals Ajax, Gent, Club Brugge, PSV en Bayer Leverkusen zagen staan.

Al snel bleek in de kleedkamer dat de trainers en de boys er klaar voor waren. Hoofdmotto voor vandaag was: plezier hebben en genieten van de ervaring, maar wel met een winnaarsmentaliteit het veld op gaan. Dit bleek al snel het geval…..Sparta Rotterdam werd verslagen met 2-1. Na deze enorme opkikker maakten we helaas geen kans tegen Ajax. Echter in de opvolgende wedstrijd tegen Vitesse uit Arnhem hing de overwinning in de lucht, we stonden zelfs vóór met 3-2 ….... maar helaas viel het balletje één keer te veel in ons doel met nipt verlies als resultaat (3-4). Hetzelfde gebeurde ook tegen Racing Genk. Voor de Belgen waren we eveneens een lastige tegenstander dat daardoor steeds ruwer ging spelen, maar onze boys hielden ondanks het verlies van 2-3 in de laatste seconden goed stand. De afsluiting in de poule was tegen een bekende van ons….SV Diemen. Wij bleken goed op stoom en wonnen deze match met 3-0.

En wat schetste vervolgens onze verbazing ……. een gedeelde 3e plek met Vitesse en Sparta Rotterdam achter Ajax en Racing Genk, alle drie met 6 punten en een nihil onderling resultaat en doelsaldo. Uiteindelijk draaide het totaaldoelsaldo ons de nek om en werden we 5e in de poule achter deze twee BVO’s. Vervolgens verloren we in de finaleronde van Volendam met 0-1 om 10e te worden van de 12 clubs die meededen (waarvan 8 BVO’s).

Al met al een goede prestatie en een superervaring. De boys en trainers mogen trots zijn op de tijdens het toernooi ontvangen complimenten van de staf en aanhang van de aanwezige BVO’s. Op naar de O10 kwalificatie én hoofdtoernooi van 2019!

De boys van O9-1 zijn: Miles Kaspers, Mick Terol, Maxim Groen, Just Huisman, Dilano Molenaar, Jivano Manuputty, Zino Koan en Tan Anli.

De uitslagen van het toernooi waren als volgt:

In de poulefase:
2 – 1 Sparta
0 – 8 Ajax
3 – 4 Vitesse Arnhem
2 – 3 Racing Genk
3 – 0 SV Diemen

In de finaleronde voor de 9e plek:
0 – 1 RKAV Volendam

Namens de trainers van de O9-1: Mozes Izaac, Randazzo Manuputty en Volkan Anli.

 

Sociaal:
Open splash