« terug naar voetbal

Veelbelovend begin krijgt geen vervolg.

10-12-2017 - Door: Peter Seymour

Zoekend naar diepte - foto Peter SeijmourSVA en WSV’30 hadden besloten om voor de onderlinge derby in Assendelft te kiezen voor de zaterdagavond. Aan de vooravond van een door weersalarmen beheerste zondag lijkt dat een slimme keuze.

Strijd was er voldoende - foto Peter SeijmourBeide ploegen hadden er duidelijk zin in vanavond. SVA begon iets offensiever wat enkele mogelijkheden opleverde. WSV’30 kwam al snel in de wedstrijd en zag in de 10e minuut Leroy Timmer profiteren van knullig verdedigen bij SVA achterin. Timmer aarzelde niet en pakte het verlate sinterklaas cadeau uit. Kort daarna was het alweer raak. Weer was WSV gevaarlijk door het centrum van SVA en de steekpass belande voor de voeten van Steijn Besseling die keeper Max Boon kansloos liet.

Na deze riante voorsprong leek WSV’30 de wedstrijd al na 13 minuten naar zich toe te trekken. Niet zou minder waar blijken. Op een goede voorzet kwam Stefan Waij goed voor de man en schoof de aansluitingstreffer binnen. In de 20e minuut strafte Sebbe Davids een verdedigingsfout af en bracht beide ploegen op gelijke hoogte.

Remy Royen draait weg bij zijn tegenstander - foto Peter SeijmourDeze openingsfase beloofde veel voor het verdere verloop van de wedstrijd. Vier goals in 20 minuten is waar je als toeschouwer voor komt. Beide teams leverde strijd, maakte fouten en bleven voetballen om te winnen. Een echte derby dus. In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij een voorsprong maar bleef de wedstrijd tot de rust in evenwicht.

Na rust had de wedstrijd op papier afgedaan worden. Het meest opvallende was het feit dat scheidsrechter Ozyar zijn eigen wedstrijd leek te gaan fluiten. Hij deelde maar liefst 5 gele kaarten aan de gasten uit. Daarmee haalde hij het vuur uit de derby die uitging als een nachtkaars. Ook al bleef het gevoel dat uit het niets nog een winnende treffer gemaakt kon worden gebeurde dit niet en deelde SVA en WSV’30 de punten.

Beide coaches waren van mening dat de uitslag de verhoudingen goed weer gaf. “We begonnen goed aan de wedstrijd maar verdedigden slecht in het centrum van de verdediging. Gelukkig konden we snel de achterstand goedmaken en werd er strijd geleverd voor meer. Het zou teveel van het goede geweest zijn, maar hier schieten we niet echt iets mee op”, aldus Carl Ern.

Zijn WSV’30 collega Tom Jansen had moeite met de eigen wedstrijd die de leidsman floot na rust. “Het kan niet zo zijn dat wij 5 kaarten krijgen en SVA geen een. Een derby die zo veel belovend begon werd hierdoor om zeep geholpen”.

Sociaal:
Open splash