« terug naar voetbal

Blauw Wit W gaat door.

09-12-2017 - Door: Een medewerker

Sliding op de bal  - foto Theo v VlaanderenDie kreet viel zaterdag te lezen op de website van de zaterdag vierde klasser. Gedoeld werd vanzelfsprekend op de derby tegen Sporting Krommenie. Er moest een herkeuring aan te pas komen. Helaas voor de thuisploeg bleef men ook doorgaan op het verliezende pad.

De thuisploeg wist in negen wedstrijden alleen op 21 oktober j.l. het wisselvallige Dindua met 2-1 te verslaan. Daardoor startte het team van trainer Frankfort als voorlaatste op de ranglijst de derby. Tegenstrever Sporting Krommenie wist uit acht wedstrijden 15 punten te vergaren en is daarmee een stevige middenmoter.

Doelpoging van Sporting Krommenie  - foto Theo v Vlaanderen.Vanwege de terreingesteldheid van het hoofdveld, afgelopen zomer nog gerenoveerd, werd uitgeweken naar het bij- annex trainingsveld. Ook daar was de conditie van het veld matig en zorgde voor menige vermakelijke glijpartij. Scheidsrechter Rozenblad floot pas om tien over half drie voor het begin.

Sporting Krommenie nam meteen het heft in handen. Binnen vijf minuten was het al 0-1 door Wouter de Vos uit een afgemeten voorzet van Leon van der Bijl. Blauw Wit wist pas na eenkwartier spelen in de buurt te komen van Sporting doelman Youp Leguijt. Milan Wiegman wist in het vijf meter gebied de ruimte echter niet te benutten.

Rond de 20e spelminuut ineens veel opwinding in de Krommenieër defensie. Doelverdediger Leguijt was ver uit zijn heiligdom en maakte een overtreding op een Blauwwitter. Dat kostte hem de gele kaart. Uit de spelhervatting van Quint de Graaf kreeg Wiegman de bal maar zag zijn poging geblokkeerd door de inmiddels in zijn doel geposteerde Leguijt.

Vanaf dat moment wisten de gasten het initiatief eenvoudig in handen te houden. Na ruim een half uur spelen meende Leon van der Bijl op weg te zijn naar de 0-2, maar een prima redding van Oscar de Vries voorkwam dat. Toch wist Sporting nog voor rust haar voorsprong te verdubbelen. De goed mee op gekomen Chris Meijer nam die taak voor zijn rekening.

In de pauze werd de verlichting alvast aangestoken. De zes lichtmasten bestreken niet het gehele veld. Daardoor bleven later in de partij wat delen onderbelicht.

Meteen na de pauze leek Blauw Wit al de aansluitingstreffer te gaan scoren. Een schot van Mark van Tunen ging rakelings over het doel. Het offensief leek los te barsten, maar zakte meteen in toen in de 49e minuut Romano Denneboom heel beheerst de 0-3 binnen wist te schieten. Hoe toepasselijk was dat juist in deze tijd van het jaar?

Middenveld duel - foto Theo v VlaanderenDaarmee leek de wedstrijd in het slot te vallen. Er werd aan beide zijden gewisseld en mede door het regelmatige glijwerk binnen de lijnen bleef het een aantrekkelijk schouwspel. Goed voetbal viel er niet te bewonderen, maar de inzet van m.n. Blauw Wit vergoedde veel. Dat werd dan ook beloond. Thierry Tijms wist een voorzet van de net ingevallen Mirwais Mirzad op de juiste wijze in te schatten (1-3). Het gaf de thuisploeg het gevoel dat er meer in zat. De druk werd opgevoerd en verdedigend werden er risico’s genomen.

De daardoor ontstane ruimte werd in de 65e minuut door Romano Denneboom optimaal gebruikt (1-4). Andermaal leek datr de partij te beslissen, maar ook nu bedroog de schijn. Blauw Wit bleef onverminderd knokken voor een beter resultaat. Eerst was het na een overtreding op Luke Kerssens die de referee deed besluiten een strafschop toe te kennen aan de thuisploeg. Quint de Graaf schoot onberispelijk de 2-4 binnen.

In de tussenliggende periode vergaten de Krommenieërs om de wedstrijd daadwerkelijk te beslissen. Er ontstonden legio mogelijkheden, maar de scherpte leek weg. Dat maakte dat de 3-4 van Luke Kerssens in de 86e minuut ineens alle spanning in de partij terugbracht.

Omdat beide ploegen niet meer bij machte waren te scoren ging de overwinning uiteindelijk naar de ploeg die daar voetbaltechnisch gezien het meeste aanspraak op maakte.

Sociaal:
Open splash