« terug naar voetbal

SVA DEELT TIK UIT AAN ZAANDIJK

20-11-2017 - Door: Rob Krokké

Sliding op de bal - foto Henk Dil.In de derby tegen SVA liep Zaandijk tegen een 0-6 nederlaag aan en mocht blij zijn dat deze in de tweede helft niet veel hoger uitviel. Vanaf de aftap was SVA de betere en vooral fellere ploeg.

Vreugde bij Stefan Waij - foto Henk Dil.SVA heerste op het middenveld en liet Zaandijk niet in zijn spel komen. De thuisclub leed veelvuldig balverlies en in de 10e min. leverde dat het eerste doelpunt op. Keeper Martijn Teeuwen kwam ver uit zijn doel in de problemen,waarna de bal vanaf 40 meter door Daan Rijkhof in het verlaten doel werd geplaatst (0-1).

Even later was het weer raak,na een fraaie aanval werd de Zaandijk verdediging uitgespeeld en stond Stefan Waij garant voor de 0-2. SVA kreeg enkele goede mogelijkheden om de score te verhogen,maar faalde in de afwerking. Zaandijk kreeg 10 min. voor rust zijn eerste grote kans om te scoren toen Jorno vd Vooren met een steekpass Tim vd Laan alleen voor de keeper zette,maar SVA keeper Max Boon redde bekwaam.

Max Boon gaat voor de bal - foto Henk Dil.Na de rust was SVA heer en meester op het veld en de anders betrouwbare verdediging van Zaandijk inclusief keeper grossierde in fouten. Dat leverde in de 53 ste na goed storen een doelpunt van Stijn van Egmond op en in de 65 ste minuut 0-4 van de voet van Daan Rijkhof op. De uitblinkende spits schoot de bal subliem in de kruising.

Zaandijk liet het koppie steeds meer hangen en SVA liep gemakkelijk uit naar 0-5, waarbij Daan rijkhof de keeper omspeelde  en 0-6 via Guido Boud. Zo spelend gaat SVA zeker meedoen voor de bovenste plaatsen. Bij SVA debuteerde de 16 jarige Luuk Ranzijn.

Voor beide ploegen wacht volgende week weer een derby,Zaandijk gaat op bezoek bij Westzaan en SVA ontvangt Rood Wit Zaanstad.

Sociaal:
Open splash