« terug naar voetbal

Hercules als team naar overwinning.

19-11-2017 - Door: Peter Seymour
fotos volgen

Hercules houd koploper er onder - foto Henk Dil.jHercules Zaandam kreeg vandaag een van de koplopers op bezoek. Het 3 punten hoger geplaatste Grasshoppers zou bij winst bijgehaald worden. De opdracht van trainer Emiel v Eijkeren voor vandaag was dus duidelijk: winnen.

Vrije trap zal op de lat belanden - foto Henk Dil.De eerste kans in de wedstrijd viel na 8 minuten voor de thuisploeg maar de paal was spelbreker. Ook Grasshoppers kreeg mogelijkheden om de score te openen. De gasten waren licht de bovenliggende partij maar hadden moeite met de werklust van Hercules.

De thuisploeg leek op voorsprong te komen, maar de scheidsrechter constateerde dat de Hercules aanvaller los riep naar zijn medespeler en keurde daarom de goal af. Hierdoor bleef de begin stand gehandhaafd tot de rust, wat de eerste helft recht aan deed.

Ook in de tweede helft waren de eerste twee kansen voor Grasshoppers, maar konden de gasten het net niet vinden. In de 71e minuut werd het 1 – 0 na een vrije trap, die in eerste instantie gekeerd werd maar in tweede instantie werd de terugspringende bal door Metin Cetin binnen geschoten.

Hercules verdediging stapt uit - foto Henk DilIn de 78e minuut kreeg Grasshoppers een penalty na vermeend hands in het strafschopgebied van Hercules. Grasshopper Patrick Oud wist dit klusje namens de gasten, met enig fortuin, te klaren waardoor de stand weer werd gelijk getrokken.

Het is kenmerkend voor de ploeg van v Eijkeren, dat er tot het laatste fluitsignaal gestreden werd. Het leverde in de 85e minuut zelfs de winst op. Dennis Schavemaker stond aan het eind van de onderschepping op het middenveld die leidde tot een doelpunt. Schavemaker kapte verdediger Man uit en schoof de bal in de verre hoek. Hercules gaf de voorsprong niet meer uit handen en kwam door dit resultaat langszij bij de Grasshoppers.

Trainer van Eijkeren was trots op zijn ploeg. “Dit was een echte teamprestatie. We hebben geknokt voor elke meter en dat werd beloond met een overwinning”.

Sociaal:
Open splash