« terug naar voetbal

Assendelft VR1 houd koploper op gelijkspel.

19-11-2017 - Door: Arno van den Broek

Maggie Bentvelzen haalt uit richting doel - foto Arno v.d. Broek.De dames van Assendelft ontvingen vandaag de koploper. Coach Riny moest het doen met slechts 13 meiden het dat leek op voorhand een lastige klus te worden. Niets was minder waar want de Assendelftse dames kwamen fris uit de startblokken en dat resulteerde al vrij vroeg in een terechte 1-0 voorsprong door een fraaie treffer van Maggie Bentvelzen.

Niet veel later dook Owi Boon, tussen de hagelstenen door, vrij voor de goalie van West Frisia op. Zij bedacht zich geen moment en tekende beheerst de 2-0 aan. Na een half uur was het West Frisia dat iets terug kwam en de aansluitingstreffer op het bord bracht (2-1).

West Frisia wordt op de hielen gezeten door invalster Birgit Smits (MO17) - foto Arno v.d. Broek.De tweede helft verliep wat rommelig, veel balbezit bij de rood/gelen en sporadisch een plaagstootje van de zwart/witten. Pas op het moment dat iedereen wachtte op het eindsignaal begon het echte spektakel. Hands in het strafschopgebied van Assendelft resulteert in een strafschop. Vanaf 16 meter schiet West Frisia echter hoog over.

De blessuretijd wordt ditmaal ook echt voor blessure behandelingen gebruikt en dat resulteert weer dat er meer dan 10 minuten bijgetrokken wordt. In de 7e minuut van die tijd volgt dan een verdiende gelijkmaker (2-2). Het wordt wat grimmig en Assendelft keepster Sharon laat zich daarin iets te veel meeslepen en mag met rood vertrekken. Gelukkig houdt haar vervangster het doel schoon en stappen de meiden voldaan maar ook ietwat teleurgesteld met een punt van het veld, iets waar ze vooraf voor getekend zouden hebben.

Voetbal agenda
 • Zaterdag 09-12-2017 x Zaterdag 09-12-2017

  Amstelveen Heemraad - OSV =
  EVC - VV PSZ =
  Hellas Sport - VV Opperdoes =
  OFC - Sporting Andijk =
  ZCFC - Reiger Boys =
  Blauw Wit W - Sporting Krommenie =
  Fortuna Wormerveer - AFC '34 =
  VV Kwadijk - Saenden =
  Atletico Club Adam - Zaanlandia =
  ASV De Dijk - RCZ =
  DWS AFC - SC Hercules Zdam =
  RKSV TOB - ZVV Zaandijk =
  VV Westzaan - Sloterdijk AVV =
  SVA - WSV´30 =

 • Zondag 10-12-2017 x Zondag 10-12-2017

  OFC - VV De Meern =
  VV Assendelft - JOS Wgrfsmeer =
  Fortuna Wormerveer - DEM =
  VV HSV - Zaanlandia =
  KFC - VV De Zouaven =
  Zilvermeeuwen - Spartanen =
  VVW - SC Hercules Zdam =
  VV Knollendam - SV Rood-Wit Z =
  Saenden - ZVV Zaandijk =
  SDOB - RCZ =
  VV Jisp - SV Sporting S =
  VV Westzaan - De Wherevogels =

Sociaal:
Open splash