« terug naar voetbal

Jeugdig KFC niet opgewassen tegen volwassen Zilvermeeuwen

25-09-2017 - Door: Daan Jonker

Bas Quist probeert buitenom er langs te gaan - foto Peter Seijmour.Op een gezellig en druk Sportpark De Koog stonden KFC en Zilvermeeuwen tegenover elkaar. Uit het supportersaantal bleek veel belangstelling voor de Zaanse derby. Deze belangstelling bleek na het laatste fluitsignaal terecht. Beide ploegen maakten er een heus spektakelstuk van, maar het waren de Meeuwen, die met de volledige buit van het veld stapten. De ploeg van trainer Eric Heerings won terecht met 2-3.

Voetballet - foto Peter Seijmour.Na een kwartier ontstond de eerste grote kans voor de ploeg uit Zaandam. De Meeuwen vonden met een goed uitgespeelde aanval een gaatje in de roodblauwe defensie, maar het schot stuitte op de handen van KFC keeper Bolt. Hierna werd Zilvermeeuwen sterker, wat in de 34ste minuut dan ook resulteerde in de 0-1 van Bonsu.

5 minuten na rust schoot Reklitis de Kogers weer op gelijke hoogte vanuit een vrije trap. Even leek het erop dat er een knopje om ging bij de spelers van KFC. Met vlagen liet de ploeg van trainer Groot zien dat er nog heel veel rek in het team zit. KFC kreeg wat meer grip op het spel van Zilvermeeuwen, maar door een slimme goal van Dos Santos keken de Kogers weer tegen een achterstand aan.

Kevin Wijndal houdt de bal binnen ziet ook Enes Varisli - foto Peter SeijmourEen paar minuten na de 1-2 leken de Meeuwen de wedstrijd in het slot te gooien met een penalty, maar dit cadeautje werd niet uitgepakt. Wel was het de ploeg uit Zaandam die het betere van het spel had en 20 minuten voor tijd verdiend op een 1-3 voorsprong kwam. Met een bekeken lob was het weer Juary Dos Santos die het Koogse net wist te vinden.

Vrij snel na de 1-3 kreeg ook KFC de kans om te scoren vanaf 11 meter. In eerste instantie werd de penalty niet benut, maar door te vroeg uitkomen van de Zilvermeeuwen-goalie El Guebli werd de penalty overgenomen en was het wederom Riklitis, die de spanning in de wedstrijd terugbracht. In de laatste minuten was het KFC dat aandrong met een aantal grote kansen, maar de gelijkmaker bleef uit.

Met een volwassen ploeg begint Zilvermeeuwen de competitie dus goed met drie punten. KFC is nog zoekende naar de juiste speelwijze, maar als de juiste poppetjes op de juiste plek staan is het een kwestie van tijd voordat ook KFC punten gaat pakken.

Sociaal:
Open splash