« terug naar voetbal

WSV’30 heeft geen kind aan matig spelend Saenden.

24-09-2017 - Door: Peter Seymour

Kort gedekt - foto Theo v Vlaanderen.De Zaanse klasse wordt 4 D in de volksmond al genoemd. Maar liefst 9 Zaanse clubs gaan de onderlinge strijd aan voor de titel aangevuld met 4 clubs uit Waterland. Een derby jaar dus en als trainer weet je dan dat je je spelers niet extra hoeft te motiveren.

Remy Royen zet een sliding in op de bal die van de voetvan  Melvin Bruijn vertrokken is - foto Theo v Vlaanderen.Zou je denken dus. Vandaag trad Saenden aan tegen de buren uit Wormer, WSV´30. Na afloop moest trainer Supusepa toegeven dat hij geschrokken was van zijn team. Slechts keeper Mo Kusadasi en Yardino Manuputty scoorden een voldoende de rest speelde ver beneden hun kunnen.

Zijn collega Tom Jansen zag hoe zijn team via een doelpunt van Stefan Groot op voorsprong kwam en verzuimde de score op te voeren naar 2 of 3-0. Wat Saenden daar tegen over stelde was droevig.

Na rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. In de 15e minuut zou die er komen. Na een overtreding binnen de 16 meter mocht Damien Wijndal vanaf 11 meter de gelijkmaker binnen schieten.

Sliding van Yardino Manuputty op de bal l - foto Theo v VlaanderenKort daarna kreeg Saenden zelfs kans op de voorsprong via Melvin Bruijn. In de WSV aanval die daarop volgde kwamen de Groen Zwarten op voorsprong via een goal van Indy Veld. Saenden ging vanaf dat moment alles of niets spelen in de hoop een punt over te houden aan het duel. Met vier aanvallers trok Saenden ten strijden, maar moest toe zien hoe Indy Veld de wedstrijd in het slot gooide door er 1-3 van te maken.

“Ik herkende mijn ploeg niet. Het leek alsof ze onder spanning stonden. Ik had ze alle 11 wel kunnen wisselen. WSV heeft op alle fronten gewonnen”, aldus Saenden trainer Raphael Supusepa.

Zijn collega Tom Jansen was blij met de overwinning. “Na rust kwam Saenden beter in de wedstrijd en na 1-1 kon het alle kanten op. Gelukkig viel het kwartje onze kant op”.

Trainer Jansen kan voorborduren op de prestatie van vandaag, Zijn collega Supusepa heeft een week om de knop om te draaien bij zijn spelers.

Sociaal:
Open splash