« terug naar voetbal

Hercules goed uit de start blokken.

24-09-2017 - Door: Peter Seymour

Keeper van de Blokkers voorkomt een goal - foto peter Seijmour.Trainer Emiel van Eijkeren had niets over zijn eerste tegenstander van dit seizoen kunnen vinden op internet. “Dat is ook niet zo erg, want we gaan altijd uit van eigen kracht, maar soms is het handig om bepaalde zaken van je tegenstander te weten”, aldus van Eijkeren.

Shirts werden gelijk getest - foto Peter Seijmour.In de eerste helft moesten beide teams elkaar duidelijk aftasten. Hercules was te gehaast aan de bal en De Blokkers hadden ook moeite met de verdediging van hercules die goed stond vandaag. De eerste helft zou doelpuntloos eindigen al kregen beide teams wel kans de score te openen.

In de rust gaf trainer v Eijkeren aan dat zijn ploeg het geduld op moest brengen en de bal meer het werk te laten doen.
Na rust was het spel van Hercules verzorgder. Over rechts werd Emre Bilgin in de 60e minuut diep gestuurd en schoot uit kansrijke positie op de vuisten van de keeper uit Blokker. De rebound werd door Dennis Schavemaker tot doelpunt verheven, waarmee de wedstrijd werd open gebroken.

Remy Goudriaan legt aan voor de 3-0 - foto Peter Seijmour.Die zelfde Schavemaker zou 10 minuten later geloven in een lange bal van keeper Bjorn v.d. Durre. De druk die Schavemaker op de verdediger van De Blokkers gaf was voldoende om hem te verleiden een lob over zijn eigen keeper te geven, waardoor de stand verdubbeld werd.

In de slotfase was Remy Goudriaan een plaag voor de achterhoede, wat hij in de 86e minuut met doelpunt bekroonde. Wegdraaiend en met een goede uithaal wist hij via het been van de keeper van De Blokkers de verre hoek te vinden.

Dat in de laatste minuut van de extra speeltijd De Blokkers de eindstand op 3/1 bracht was voor keeper v.d. Durre zeker niet voor de statistieken. De sluitpost was duidelijk niet te spreken over de wijze waarop zijn verdedigers een doelpunt weggaven.

Een wedstrijd met twee gezichten zag ook trainer Emiel v Eijkeren. In de eerste helft speelden we zeker niet goed maar zakten ook niet door de ondergrens, waardoor het geen gevolgen had. Na rust herstelden we ons goed en hadden we meer rust aan de bal, waardoor we voetballend druk op de goal van De Blokkers konden geven. Na een wedstrijd kun je nog weinig zeggen, maar de eerste drie punten zijn in ieder geval binnen'.

Sociaal:
Open splash