« terug naar voetbal

Hellas Sport 1 wint eerste wedstrijd met 3-1 van sv Kadoelen 1!

24-09-2017 - Door: Frans Möhlmann

Poging om voor de man te komen - foto Carolien MolenaarHellas Sport 1 won afgelopen zaterdag de eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2017-2018 met 3-1 van sv Kadoelen uit Amsterdam Noord. Een overwinning waarmee trainer Miel Mans “super tevreden was” en “trots op zijn spelers ondanks de late voorbereiding”.

Eind vorig seizoen speelden beide teams nog in de nakompetitie voor een plaats in de tweede klasse. Wedstrijden die Hellas Sport wel won, maar geen goed vervolg kreeg, waardoor beide teams elkaar ontmoette in de derde klasse A.

De bal is even zoek - foto Carolien Molenaar.Onder zomerse omstandigheden kwam Hellas Sport goed uit de startblokken op het fraaie hoofd grasveld op het sportpark Hoornseveld. Nadat Kiefer Smis in kansrijke positie zijn inzet zag stranden op de Kadoelen doelman, nam de thuisclub na 5 minuten
spelen de leiding. Het was Ralf Lamme die het afjagen op de bal beloond zag door een treffer, 1-0.

Na een kwartier spelen verkregen de bezoekers een licht overwicht, maar de Hellas Sport defensie, met Jeroen Land in het doel als vervanger van de niet fitte Ori Hoogland, stond goed en gaf weinig weg. In de slotfase van de eerste helft worstelde Hellas Sport zich onder de Amsterdamse druk vandaan en forceerde twee hoekschoppen, maar er kwam geen verandering in de stand (1-0).

Weggekopt - foto Carolien MolenaarIn de tweede helft vergrootte tricolores al snel de voorsprong. Kiever Smis benutte een pass van Gijs Gastkemper op juiste wijze, 2-0! De bezoekers ging op jacht naar de aansluittreffer, waardoor Hellas Sport volop ruimte kreeg bij uitvallen, die meer malen teniet werden gedaan door het vlagsignaal voor al dan niet buitenspel door de assistent scheidsrechter van Kadoelen. Trainer Miel Mans wond zich zo hierover op, dat scheidsrechter C.H. Maas hem achter het hek liet plaatsnemen…..

Ondertussen was Mounir Raji Marc Molenaar komen vervangen. Na bijna een half uur spelen scoorde Kadoelen tegen na een hoekschop, 2-1. Nadat Ralf Lamme geblesseerd was vervangen door Jesse Kramer, stelde Hellas Sport de overwinning veilig. Tien minuten voor het eindsignaal scoorde Kiever Smis op fraaie wijze 3-1! Een doelpunt dat met veel gejuich werd begroet.

Trainer Miel Mans was content met de overwinning op één van de betere teams in de lange reeks van 26 wedstrijden.
Zaterdag a.s. speelt Hellas Sport “uit” tegen OFC in Oostzaan en een week later tegen ZCFC op het sportpark Kalverhoek.

Sociaal:
Open splash