« terug naar voetbal

Droomstart voor Westzaan

24-09-2017 - Door: Klaas Onrust

Jesse Schleeper probeert de bal te blokken - foto Arno van den Broek.Onder prima weersomstandigheden kende Westzaan een vliegende start in de nieuwe competitie. Met maar liefst 6-0 werd tegenstander SDOB van het veld gespeeld. Het zou echter een denkfout zijn aan deze uitslag al te optimistische conclusies te verbinden, daarvoor was de tegenstand op Westzanello te gering.

Bal geblokt - foto Arno van den BroekDat neemt niet weg dat Westzaan een prima wedstrijd speelde. In de aanval blonk Jesse Schleeper uit en in de verdediging was Hendrik Jan Staal uitstekend op dreef. Nadat er al diverse goede kansen waren gemist werd het toch voor de rust nog 1-0 voor Westzaan.  

Rens Wit onderschepte uitstekend de bal op het middenveld en zette Jesse Schleeper aan het werk, die de bal langs de uitlopende doelman van SDOB werkte. SDOB kreeg een paar heel kleine kansjes maar doelman Hartog hoefde nauwelijks in actie te komen.

De ruststand van 1-0 was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar als de kansen niet benut worden blijft het altijd onvoorspelbaar hoe de wedstrijd verder verloopt.

bal vertrekt in de diepte - foto Arno van den Broek.Van spanning was na de rust echter al snel geen sprake meer. Na een paar minuten zette Schleeper een paar tegenstanders op het verkeerde been en verraste vervolgens de doelman met een snel schot. Oskar Wit scoorde daarna twee maal achtereen, het ene doelpunt nog mooier dan het andere. SDOB kwam er niet aan te pas en zelfs toen Westzaan wat gas terugnam werd nog twee maal een doelpunt gemaakt. Beide door invaller Niels Nielen. De eerste keer uit een strafschop die hij zelf verdiende toen hij onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied. De tweede maakte hij na een fraaie passeerbeweging met een schot in de korte hoek.

Tevreden gezichten dus na afloop bij trainer Alex Geernaert en de aanhang, van een dergelijk begin van de competitie kan alleen maar gedroomd worden. Volgende week zondag de eerste derby van de competitie tegen SVA om 14 uur in Assendelft.

Sociaal:
Open splash