« terug naar voetbal

‘Dinsdag rondje afwerken trainer?’

24-09-2017 - Door: Een medewerker

Fortuna aanvaller Heijnis geeft alles - foto Henk Dil.Dat waren de woorden van arbiter Tjong A Hung na afloop van de eerste klasse wedstrijd tussen Fortuna Wormerveer en SV Hoofddorp. Woorden gericht aan Martin de Groot die zijn Fortuna team tegen het tiental van de gasten inderdaad veel kansen zag missen.

De promovendus vierde het gelijke spel terecht als een overwinning. ’s Morgens wist het tweede team van de Gladoren het tweede van de Hoofddorpers ook al niet te verslaan (1-2) waar het qua kansen makkelijk iets als 5-0 had kunnen/moeten zijn. Onder prachtige omstandigheden was het Fortuna dat moest gaan proberen om de succesvolle oefen- en bekercampagne voort te zetten. Hoofddorp, twee keer achtereen gepromoveerd, leek de ideale tegenstander.

Dubbele dekking  - foto Henk Dil.Het tempo zit er meteen al in. Niet alleen mooie duels, maar ook dat zonnetje maakte het vertoeven langs de lijn zeer aangenaam. Na ruim een kwartier op en neer gaand spel beging Fortuna doelman Nordin Bakker ver buiten zijn 16 meter een overtreding waar hij 'slechts' geel voor krijgt. De bakens moesten vanaf dat moment verzet worden. De Wormerveerders namen het initiatief stevig in handen. De talentvolle doelman van Hoofddorp, Donovan Partoesobroto, moest diverse keren ingrijpen en deed dat vol overtuiging.

Een scrimmage in zijn doelgebied in de 22e minuut maakte dat Jeranio Lobo hands maakte en met rood van het veld moest. De toegekende strafschop wordt door Nick Snelders onberispelijk ingeschoten.

Na deze openingsgoal kreeg Fortuna W nog diverse kansen, maar telkens was het de doelman die zijn team in de strijd wist te houden. Je zou kunnen stellen dat de ingeschoten ballen niet scherp genoeg waren, maar dat was beslist niet aan de orde. Partoesobroto bleek een te grote sta in de weg.

Het stevige aandringen van Fortuna maakte dat de voorwaartsen van Hoofddorp meer ruimte kregen. De behendige Olaf Schell wist daar goed gebruik van te maken en in de 40e minuut was hij het die de score weer in balans schoot (1-1).

Concentratie bij Milan Klopper  - foto Henk Dil.j‘De tweede helft scherper in de afronding en het komt goed’ was de algemene opinie langs de lijn. Dat mocht helaas niet lukken. Het tiental van de gasten wist prima en feitelijk te eenvoudig stand te houden. De doelman van de Hoofddorpers bleef ongewijzigd zeer sterk. Ondanks het overwicht van Fortuna wisten de aanvallers niet tot scoren te komen. Diverse pogingen werden ondernomen, bij tijd en wijle met strafschop waardige onderbrekingen, maar de referee dacht daar in m.n. de laatste 20 minuten heel anders over.

In de slotfase wist Hoofddorp zelfs nog het heft in handen te nemen via diverse hoekschoppen waarbij menig Wormerveerder de billen flink bijeen moest knijpen. Hoewel de Hoofddorpers meesters bleken in het tijdrekken – de verzorger maakte de middag veruit de meeste kilometers – was alle extra tijd niet aan de gastheer besteed. Een doelpunt bleef ver weg.

Komend weekeinde speelt Fortuna op verplaatsing bij VV Assendelft

Sociaal:
Open splash