« terug naar voetbal

Black Army heet Texel’94 welkom in de 2e klasse.

24-09-2017 - Door: Peter Seymour

Reino Kok klaar om het 3e doelpunt binnen te tikken - foto Harry Kho.De bootreis en het uur rijden daarna had niet echt invloed op het spel van nieuwbakken 2e klasser Texel’94. Zaanlandia speelde in de openingsfase niet haar beste spel en bood Texel’94 mogelijkheden om de score te openen. Tot ieders verbazing lukte het de gasten niet om Terry Bosman te passeren.

Hakim El Abbassi verdedigt - foto Harry KhoDaarmee liet Texel’94 de thuisploeg in de wedstrijd komen. Op het juiste moment maakte Davey Kho er 1-0 van voor de Black Army, waarna Zaanlandia beter in de wedstrijd zat. Zo goed zelfs dat het de score verdubbelde voor rust via Ryan Brown.

Na rust herpakte Zaanlandia zich en wist Raino Kok de bal binnen te tikken voor de 3-0. Een haperende buitenspel van Zaandamse kant leidde de ere treffer voor Texel’94 in. Texel’94 ging daarna opportunistisch voetballen in de hoop iets aan de negatieve stand te kunnen veranderen.  

Omdat de Black Army goed stond en de uitvoering van Texel’94 te wensen over liet veranderde er niets meer aan de 3-1 stand.

Terry Bosman ruimt op - foto Harry KhoTrainer Ronald Dooijeweerd vond de start van zijn ploeg erg stroef. “Texel houd ons in leven en laat ons terug komen in de wedstrijd. Na de 3-0 vergeten wij de wedstrijd op slot te gooien en leidden we zelf de 3-1 in. Het positieve is dat we drie punten meer hebben dan bij de start vorig jaar”.

Texel maakte kennis met de 2e klasse en begon aan de lange terug reis. "Toch is dit een ploeg waar je punten aan verliezen kunt, zeker daar op Texel", aldus Dooijweerd.

Sociaal:
Open splash