« terug naar voetbal

Sporting Krommenie op zaterdag sterker als Fortuna W

23-09-2017 - Door: Een medewerker

Hoogstandje - foto Theo van VlaanderenDe seizoenopening van ‘herintreder’ Fortuna W in de vierde klasse zaterdagvoetbal is niet helemaal verlopen zoals de Gladoren hadden gehoopt. Sporting Krommenie toonde geen medelijden en stapte met een 3-5 zege van het veld.

De eerste helft was er volgens velen uit Wormerveer één om snel te vergeten. In het Krommenieër kamp zal daar heel anders over geoordeeld worden. De Krommenieër fusieclub, ontstaan door de samensmelting van GVO en KVV, wist de collegae uit Wormerveer, ooit bestaand uit QSC en WFC, op een ogenschijnlijk kansloze 0-4 achterstand te zetten. De ervaren gasten wisten persoonlijke fouten bij de thuisploeg goed af te straffen.

Tussen drie man in - foto Theo v VlaanderenNa de thee toch een heel ander Fortuna W. Als eerste was het Maikel de Vries die uit een assist van Bas Kaman door het midden fraai de eer wist te redden. Sporting K hikte nog verschrikte en antwoordde geroutineerd met de 1-5.

Vanaf dat moment stond de focus bij de gastheer op scherp. Zo was het Cor Woudt die met het hoofd afrondde toen Maikel de Vries na een afgeslagen corner scherp voor wist te zetten (2-5).

Even later was het Jordy Holkamp, die met het hoofd uit een fraaie actie van Luuk Rademaker waarbij de Sporting goalie mistastte, de 3-5 liet aantekenen.

Hierna probeerde Fortuna de stand een nog draaglijker aanzien te geven, maar zag diverse pogingen stranden zodat de seizoensouverture met een nederlaag werd afgesloten.

Gelukkig bleek die uitslag nadien op het zonovergoten terras geen invloed te hebben op de sfeer tijdens de derde helft..

Sociaal:
Open splash